Manisa'da Yeni Han'da Gastronomi Rüzgarları Esiyor

Manisa'da Yeni Han'da Gastronomi Rüzgarları Esiyor

Eğitimler, Yiyecek ve İçecek ve mutfak sanatları Hizmetleri Öğretmeni Emine Eserli ve Aşçılık eğitimleri ve Pastacılık Öğretmeni Merve Boz rehberliğinde gerçekleşiyor..

 
Manisa'da Yeni Han'da Gastronomi Rüzgarları Esiyor: Aşçılık ve Pastacılık Kursları Başladı...
 
Manisa'nın tarihi mirası Yeni Han, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile gastronomi alanında bir yeniliğe ev sahipliği yapıyor. Açılan aşçılık ve pastacılık kurslarıyla, kursiyerler hem Türk hem de Dünya mutfağının zenginliklerini keşfediyorlar. Yaklaşık 200 yıllık geçmişiyle dikkat çeken Yeni Han, şimdi de gastronomi eğitimiyle adından söz ettiriyor.
 
Eğitimler, Yiyecek ve İçecek ve mutfak sanatları Hizmetleri Öğretmeni Emine Eserli ve Aşçılık eğitimleri ve Pastacılık Öğretmeni Merve Boz rehberliğinde gerçekleşiyor. Kursiyerler, Manisa mutfağı, Uzak Doğu'nun vazgeçilmezi sushi ve Meksika'nın geleneksel lezzeti taco yapımını öğrenerek, bu yemekleri büyük bir zevkle tüketiyorlar. Gündüz ve akşam olmak üzere toplam 14 aşçı yardımcılığı kursiyeri ve 6 pastacılık kursiyeri, bu eşsiz deneyimden faydalanıyor.
 
Emine Eserli, kursların sadece bir meslek edindirme fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika imkanı da sağladığını belirtiyor. Türk ve Dünya mutfağından seçkin örneklerin sunulduğu kurslarda, Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzetleri de öğretiliyor.
 
Merve Boz, pastacılık kursunda katılımcılara çeşitli pasta yapım tekniklerinin öğretildiğini, kursların yoğun ilgi görmesi sebebiyle sürekli yeni kurs açma planları olduğunu ifade ediyor.
 
Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay ise, aşçılık ve pastacılık kurslarının merkezin en popüler kursları arasında yer aldığını, özellikle Yeni Han'daki bu kursların, Türk ve Dünya mutfağının en lezzetli yemeklerinin yapıldığı bir öğrenme alanı olduğunu vurguluyor.
 
Manisa'da, tarihi bir mekanın modern bir eğitim alanına dönüşümü, gastronomiye ilgi duyan herkes için benzersiz bir fırsat sunuyor. Yeni Han'daki bu kurslar, hem meslek edinmek hem de mutfak sanatlarında kendini geliştirmek isteyenlere kapılarını aralıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler