Tembel İskenderi Tarifi...

Tembel İskenderi Tarifi...

Tembel İskenderi nedir? Evde Tembel İskenderi nasıl yapılır? En pratik yemek tariflerinden Tembel İskenderi için neler gereklidir? Özel yemek tariflerinden Tembel İskenderi yapmak istermisiniz?

 
Tembel İskenderi nedir? Evde Tembel İskenderi nasıl yapılır? En pratik yemek tariflerinden Tembel İskenderi için neler gereklidir?
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerin özel yemek tariflerinden Tembel İskenderi yapmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık ve Şef Savaş Ergen'in özel kebab tarifleri arasında bulduk...
 
En Pratik Yemek Tariflerinden Tembel İskenderi Nasıl Yapılır?
 
Tembel İskenderi Tarifi...
En Muhteşem Kebab Tariflerinden Tembel İskenderi İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
 
*  300 Gr Bonfile
*  1 Tırnak Pide
*  2 Sivri Biber
*  4 Cherry Domates
*  6 Tatlı Kaşığı Yoğurt
*  3 Tatlı Kaşığı Tereyağı
*  3 Çorba Kaşığı Domates Püresi
*  1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*  1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
*  2 Çay Kaşığı Karabiber
 
En Pratik Ve En Kolay Yemek Tariflerinden Tembel İskenderi Üzeri İçin;
 
Kıyılmış Maydanoz
 
En Pratik Ve En Kolay Yemek Tariflerinden Tembel İskenderi Hazırlanış Tarifi;
 
Bir tırnak pideyi küp küp kesin. 2 sivribiberi 2 parmak genişliğinde dilimleyin. 4 cherry domatesi ortadan ikiye kesin. 
 
300 gr bonfileyi ince dilimler halinde kesin. Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biberleri ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika çevirin. Renklerini kaybetmeden ocaktan alın. 
 
Geniş bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra pideleri ekleyin. Pideler biraz çıtırdayıp tereyağına bulanınca kenara alın.  Bonfile dilimlerinin her tarafını bir tatlı kaşığı tuz ve iki çay kaşığı karabiberle lezzetlendirin. 
 
Pideleri yaptığınız sıcak tavada, yüksek ateşte iki tarafları güzelce kahverengileşene kadar 1-2 dakika pişirin. Servis için önceden tereyağı ile birleştirdiğiniz pidelerinizi tavaya alın, ısıtın ve sunum tabağına yerleştirin. 
 
Aynı tavaya 2 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra etlerinizi tavaya alın. 
 
Tereyağıyla güzelce pişip renk alan etleri pidelerin üzerine ekleyin. 3 çorba kaşığı domates püresini yine aynı tavaya ekleyin ve ısındıktan sonra etlerin üzerine gezdirin. 6 tatlı kaşığı yoğurdu etlerin üzerine kaşık kaşık koyun. 
 
Domates ve biberleri de üzerine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpin.  
 
Son olarak, dilerseniz üzerine 1 tatlı kaşığı daha tereyağı kızdırıp gezdirin. Lezzeti ve pratikliği ile enfes Yoğurtlu Döner Kebap hazır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler