Evde Nefis Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Evde Nefis Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Annelere özgü bu geleneksel tarif, mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkmanızı ve unutulmaz lezzetleri yeniden keşfetmenizi sağlayacak. Anadolu klasiği olan taze...

 
Evde Nefis Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinden sizlerle paylaşacağımız anne şeflerin özel yemek tariflerinden olan bu yemek, evlerimizde sıkça hazırlanan ve herkesin severek tükettiği bir Anadolu klasiği olan taze fasulye yemeğinin püf noktalarını içeriyor. Annelere özgü bu Evde geleneksel tarif, mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkmanızı ve unutulmaz lezzetleri yeniden keşfetmenizi sağlayacak.
 
Evde Taze Fasulye Yemeğinin Malzemeleri:
 
* 600 gram taze yeşil fasulye
* 2 adet orta boy domates
* 300 gr dana kuşbaşı
* 1 büyük boy soğan
* Yarım çay kaşığı pul biber
* Yarım çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 60 ml (yarım çay bardağı) zeytinyağı
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 480 ml (2 su bardağı) sıcak su
 
Yemeğin Hazırlanışı:
 
Soğanları Kavurma: 
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları ve kuşbaşı etleri pembeleşene kadar kavurun.
 
Salça ve Domatesleri Ekleyin: 
Salça, küp küp doğranmış domatesler ve baharatları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
 
Fasulyeleri İlave Edin: 
Fasulyeleri yıkayıp, ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. Tencereye ekleyip, renk değiştirip yumuşayana kadar kavurun. Bu aşamada fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir. Çatal kolayca batıyorsa fasulyeler yumuşamıştır.
 
Su Ekleyin ve Pişirin: 
Fasulyeler yeterince kavrulduktan sonra sıcak suyunu ekleyin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir kontrol ederek, fasulyelerin pişip pişmediğini test edebilirsiniz.
 
Servis: 
Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve 15-20 dakika dinlendirin. Taze fasulye yemeğini ister sıcak ister ılık servis edebilirsiniz. Soğuk servis tercih ederseniz, salça eklemeyerek zeytinyağlı fasulye olarak da hazırlayabilirsiniz.
 
Sonuç: 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak sunulan bu taze fasulye tarifi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birini evinizde kolayca hazırlamanıza olanak tanır. Anne eli değmiş gibi lezzetli ve doyurucu bu yemeği deneyerek, sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar geçirebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler