Glütensiz Ekmek nedir? Evde Glütensiz Ekmek nasıl yapılır? Glütensiz Ekmek ne kadar sağlıklı? Evde Glütensiz Ekmek yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel Glütensiz Ekmek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
Hangi ekmek glutensiz?
Glutensiz ekmek yapabilmek için farklı un seçenekleri mevcuttur. Buğday, arpa ve yulaf içermeyen pek çok tahıl ve besin maddesinden glutensiz ekmek yapmak mümkündür. Özellikle mısır, pirinç, nohut, mercimek gibi tahıllardan elde edilen unlar ekmek yapmak için sık tercih edilenler arasında yer almaktadır.
Glutensiz ekmek nerede bulabilirim?
Büyük marketler: Migros, Carrefoursa, Macro Center gibi pek çok büyük market zincirinde “glutensiz ürünler” reyonu bulunuyor. Bu reyonlarda glutensiz bisküviden krakere pek çok ürünü bulabileceğiniz gibi glutensiz ekmekleri de bulabilirsiniz.
Glutensiz ekmek sağlıklı mı?
Ekmek konusunda da aynı yanılgı var. Oysaki sağlıklı olarak düşünülen glutensiz ekmeğin karbonhidrat içeriği, tam buğday ekmeğine oranla yüksekken, protein ve lif içeriği düşüktür. Bu durum, glutensiz ekmeğin glisemik indeksini, yani kan şekerini yükseltme hızını artırır.
En az gluten hangi ekmekte?
Bu bölümde bildirilen çalışmalara göre ekşi maya ile yapılan ekmek ve diğer un ürünlerinin glüten miktarı son derece düşük.
Glutensiz ekmeği kimler kullanır?
Herkes Glutensiz Beslenebilir ancak Gluten hassasiyeti olanlar için glutensiz beslenme önemlidir. Son Yıllarda Diyabet, tiroid, kap ve damar hastalıkları, kanser gibi hastalıklar hızla artmakta.
Tam Ölçüler Ve Orijinal Tarifi İle Glütensiz Ekmek Tarifi
Glütensiz Ekmek Malzemeleri
* 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
* 1,5 Su Bardağı Ilık Su
* 1 Tane Yumurta
* Yarım Su Bardağı Laktozsuz Süt
* 4 Su Bardağı Glütensiz Un
* 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
* 1,5 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Glütensiz Ekmek Nasıl Yapılır?
İlk olarak kuru maya ve ılık suyu iyice karıştırın. Ardından bir kabın içine şeker, yumurta, tuz, zeytinyağı ve sütü ekleyerek spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.
Unu eleyerek karışıma ekledikten sonra maya karışımını da ekleyin, hamuru güzelce yoğurun. Hamuru dikdörtgen bir kalıbın içine alın ama öncesinde kalıbı yağlamayı unutmayın. Temiz bir bezle hamurun üzerini örterek 20 dakika mayalanması için bekleyin.
Hamurun üzerine bıçak yardımı ile çizik atın. Mayalanan ekmeği 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırında çıkardıktan sonra kurumaması için üzerini bezle kapatın. Soğuyan ekmeği tüketebilir, fazla gelirse buzluğa kaldırabilirsiniz.