Tart Nedir? Tart İle Turta İle Arasındaki Fark Nedir?

Tart Nedir? Tart İle Turta İle Arasındaki Fark Nedir?

Üzeri de tamamen açıktır. Turta ile arasındaki fark birinin üzerinin kapalı diğerinin ise açık olmasıdır. Tartın dolgu maddesi genellikle kremsi ve pürüzsüz tadıyla bir dolgu kremasıdır.

Tart Nedir? Tart İle Turta İle Arasındaki Fark Nedir?
 
Tart, içi dolgulu bir pasta çeşididir. 
 
Üzeri de tamamen açıktır. 
 
Turta ile arasındaki fark birinin üzerinin kapalı diğerinin ise açık olmasıdır. 
 
Tartın dolgu maddesi genellikle kremsi ve pürüzsüz tadıyla bir dolgu kremasıdır.
 
Tart Nedir? Tart İle Turta İle Arasındaki Fark Nedir?Orman Meyveli Tart Tarifi
Orman Meyveli Tart Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler
 
Orman Meyveli Tart Tarifi Hamuru İçin:
 
*   180 Gr Un 
*   125 Gr Soğuk Küp Küp Doğranmış Tereyağı 
*   Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
*   1 Adet Yumurta
*   Çimdik Tuz
 
Orman Meyveli Tart Tarifi Kreması İçin:
 
*   1 Adet Limonun Kabuğu 
*   2 Su Bardağı Süt
*   Yarım Su Bardağı Şeker
*   4 Adet Yumurta Sarısı
*   3 Yemek Kaşığı Mısır Nişasta
*   1 Paket Vanilya
*   1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   1 Paket Krema
 
Orman Meyveli Tart Tarifi Üzeri İçin:
 
*   Ahududu, 
*   Yaban Mersini, 
*   Böğürtlen 
*   Pudra Şekeri
 
Orman Meyveli Tart Nasıl Yapılır?
 
Hamuru için  tereyağını küp küp doğrayın ve 15 dakika kadar buzlukta soğutun. Un, tuz, tereyağı ve  pudra şekerini elinizle karıştırın. İçine yumurta ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru streçle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
 
Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış tart kalıbınıza yerleştirin. Kenarlarına iyice bastırarak merdane ile üzerinden geçip kesin ve hamura çatalla delikler açın. Üzerine yağlı pişirme kağıdı serin ve içine bakliyat dökün. (bu tartın şişmesini engelleyecektir) 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarıp, kağıdı alın ve 15 dakika kadar daha pişirin. Üzeri hafif altın renginde olmalı. Kreması için limon kabuğunu rendeleyin. Sütü, limon kabuğu ile beraber kaynama noktasına getirin. Daha sonra kabuğu çıkarın.
 
Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile çırpın. Daha sonra nişasta ekleyip tekrar çırpın. Sütten 1 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpın ve karıştırarak bu karışımı süt olan tencereye boşaltın.
 
Kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın. Ateşten alıp tereyağını içinde eritip üzerine yapışık bir şekilde streç yerleştirip soğutun. (Bu yöntem kremanın kabuk bağlamasını önleyecektir.) Soğuyan kremayı pürüzsüz olması için yeniden çırpın. 
 
Kremayı çırpın (100 ml) ve soğumuş pastacı kremasına ilave edin. Tart hamurun üzerine kremayı dökün ve meyveler ile süsleyin.
 
Afiyet olsun. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler