Patentli Leblebi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Patentli Leblebi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

2004 yılında coğrafi işaret alan ve Paris'te düzenlenen törende Uluslararası 2003 Kalite Ödülü'ne layık görülen Tavşanlı leblebisi, yaklaşık üç asırlık bir geçmişe sahiptir. Tarım ve..

 
Tavşanlı Leblebisi Dünyaya Açılıyor: Türk Aşçı Haberleri'nden Bir Başarı Hikayesi...
 
Tavşanlı'nın köklü leblebi geleneği, yıllardır usta ve çıraklar tarafından geliştirilen, ulusal ve uluslararası ödüllerle taçlandırılan Tavşanlı Leblebisi, dünya çapında tanınmaya devam ediyor.
 
Tavşanlı'nın ünlü leblebisi, 50’den fazla çeşidiyle Türkiye ve dünyada adını duyurdu. 2015 yılında ise leblebi kurabiyesi üretilmeye başlandı. Bu eşsiz lezzet, ağızda dağılan yapısıyla müşterilerden tam not aldı ve şimdi dünya genelinde beğeni topluyor.
 
Patentli Leblebi Kurabiyesi
 
Tavşanlı Ayyıldız Pastaneleri İşletmecisi Emre Kul, leblebi kurabiyesinin ortaya çıkış hikayesini anlattı. 2015 yılında üretime başladıklarını belirten Kul, il dışından gelen misafirlerinin "Tavşanlı'nın leblebisi meşhur, leblebiyle ilgili ne tür ürünler var?" sorusuyla harekete geçtiklerini ifade etti. "Bu talep üzerine çalışmalar gerçekleştirdik ve leblebili kurabiye üretimine başladık. Türkiye'de bu ürünün patentini alan ilk firma olduk," dedi.
 
Önce Türkiye Sonra Dünya Pazarı
 
Leblebi kurabiyesinin büyük bir beğeni topladığını ve Türkiye genelinde bir sektör haline geldiğini belirten Emre Kul, birçok firmanın da üretime başladığını ve leblebi kurabiyesinin Türkiye’de birçok raflarda yer aldığını söyledi. Yurt dışından da talepler aldıklarını vurgulayan Kul, "Şu an 3-4 ülkeye ihracat yapıyoruz. Sade, kakaolu ve çikolata dolgulu olmak üzere üç çeşit leblebi kurabiyesi ürettik. Türkiye pazarında büyük talep gördük. Hem markamızın hem de Tavşanlı'mızın gururunu yaşıyoruz," dedi.
 
Üç Asırlık Lezzet: Tavşanlı Leblebisi
 
2004 yılında coğrafi işaret alan ve Paris'te düzenlenen törende Uluslararası 2003 Kalite Ödülü'ne layık görülen Tavşanlı leblebisi, yaklaşık üç asırlık bir geçmişe sahiptir. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından belgesel haline getirilen bu lezzet, Tavşanlı'nın dünyaya açılan kapısı olmuştur.
 
En sevilen Kurabiye tariflerinden Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi
 
Malzemeler:
 
* 1,5 su bardağı leblebi tozu
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri (1 çay bardağı, 80 gr)
* Aldığı kadar un (1,5 su bardağı)
 
Yapılışı:
 
Leblebiler rondodan geçirilerek toz haline getirilir. Karıştırma kabına leblebi tozu, sıvı yağ ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.
 
Yavaş yavaş un ilave edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Üzerleri çatlamaya başlayınca fırından çıkartılır. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Tavşanlı'nın bu eşsiz lezzetinin dünya çapında tanınmasından gurur duyuyoruz. Leblebi kurabiyesi, hem Tavşanlı'nın hem de ülkemizin gastronomi mirasına katkıda bulunuyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler