Siyah Hardal Tohumu

Siyah Hardal Tohumunun Faydaları Nelerdir? Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Siyah Hardal Tohumunu Kimler Kullanamaz?

Siyah Hardal Tohumunun Faydaları Nelerdir? Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
 
Brassica nigra veya siyah hardal, yaygın olarak baharat olarak kullanılan siyah veya koyu kahverengi tohumları için yetiştirilen yıllık bir bitkidir. Kuzey Afrika'nın tropikal bölgelerine, Avrupa'nın ılıman bölgelerine ve Asya'nın bazı bölgelerine özgüdür. 
 
Ülkemiz genelinde çok tüketilmeyen siyah hardal sağladığı faydalarla son günlerde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Genellikle baharat olarak kullanılan ve faydaları öğrenildiğinde mutlaka tüketmek isteyeceğiniz siyah hardal nedir, nasıl temin edebilirsiniz ve siyah hardal tohumu hangi hastalıklara iyi gelir bir araya topladık.
 
Zengin içeriğiyle dikkatli kullanılması önerilen siyah hardal tohumu kökenlerini Amerika'dan alır. 
 
Et yemeklerine lezzet vermek için sık tercih edilen ve henüz ülkemizde yeterli önemi göremeyen siyah hardal tohumu ağrı kesiciden iştah açıcı özelliğine kadar pek çok faydayı bünyesinde barındırır. Peki, bu kadar zengin içerikli bir bitkiyi kimler kullanabilir, nasıl kullanılır ve siyah hardal tohumunu kimler kullanamaz?
 
Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
 
Doğada kendiliğinden yetişen ya da yetiştiriciliği yapılan binlerce bitki genellikle doğal tedavi amacıyla kullanılabiliyor. Faydaları ve yan etkileri bilinerek bilinçli bir şekilde tüketilebilecek bu bitkiler arasında yeni gündeme düşen siyah hardal tohumu da bulunuyor. 
 
Beyazı ve kahverengi olanı da mevcut olan bu tohumu kullanarak vücudunuzu ihtiyaç duyduğu yüksek besinleri depolayabilirsiniz. Farklı hastalıklara çare olabilen siyah hardal tohumunun faydaları ise şunlardır:
 
  1. Potasyum açısından çok zengin olan siyah hardal tohumu ilk olarak kan akışının dengesini sağlar. Dengelenen kan akışı felç ve inme gibi ani rahatsızlıkların önüne geçer.
  2. İnsan vücudu için son derece olan karaciğerin işleyişine önemli etkileri olan siyah hardal tohumu karaciğer zarının zarar almasını önler.
  3. El ve ayaklarda meydana gelen üşüme ve ısınamama sorunlarını ortadan kaldırır.
  4. Damar kireçlenmelerinin önüne geçen siyah hardal tohumu damar tıkanmalarına da izin vermez.
  5. Kış aylarının en can sıkan rahatsızlıklarından olan grip ve soğuk algınlığına birebirdir.
  6. Solunum yollarında meydana gelen başta bronşit olmak üzere farklı hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
  7. Romatizma hastalıklarının etkilerini hafifletmek için kullanılır.
  8. Bazı kişilerin mustarip olduğu ve bir türlü çare bulamadığı huzursuz bacak sendromuna iyi gelir.
  9. Sindirim sisteminin çalışma düzenine olumlu etkileri vardır. Sağlıklı ve düzenli çalışan bir sindirim sitemine bu özel tohum sayesinde ulaşabilirsiniz.
  10. Adet söktürücü özelliği bulunduğu için düzensiz regl dönemi yaşayan kadınlar kullanabilir.
  11. İçeriğinde başta B vitamini olmak üzere E, C ve K vitaminlerini bu tohum sayesinde alabilirsiniz.
  12. Spor ya da farklı etkenlere bağlı olan kas ağrılarının dindirilmesinde kullanılabilir.
  13. Sindirim sistemini çalışmasında etkili olduğu bilinen siyah hardal tohumu zayıflatır mı diye düşünüyorsanız hazmı büyük oranda etkilediğini bilmelisiniz. Bilinçsiz bir şekilde tüketilmeden kullanıldığı takdirde form koruma özelliği mevcuttur.
  14. Son olarak da cinsel isteği artırıcı özelliği olduğu bilinmektedir.
 
Siyah Hardal Tohumunu Kimler Kullanamaz?
 
Sayısız faydasıyla ülkemizde yeni popüler olmaya başlayan siyah hardal tohumu diğer hardal türlerine göre daha çok artı sağlasa da zararlı olabileceği hallerde mevcuttur. Doktorunuza danışmadan, bilinçsiz bir şekilde tüketilmemesi gereken hardal tohumundan uzak durması gereken kişiler şunlardır:
 
Riskli hamilelik dönemi yaşayanların kesinlikle kullanması gerekir. Keza çok güçlü bir adet söktürücü olduğu için mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.
 
Emziren annelerin kullanımı konusunda henüz bir zararı tespit edilememiş olmasına rağmen yine de doktorunuza danışmalısınız.
 
Yüksek alerjik reaksiyon gösteren hassas kişilerin kullanmamasında fayda vardır.
 
Yoğun tüketilen siyah hardal tohumu karaciğerin yorulmasına sebep olur. Kullanım sıklığına ve dozuna mutlaka dikkat edilmelidir.
 
Kronik olarak ciddi rahatsızlıkları bulunan kişiler siyah hardal tohumunu kullanmaktan çekinmelidir. Özellikle de yüksek dozlarda ilaç tüketimi yapan kişilerin bu tohumu tüketmemesi gerekir.
 
Siyah Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır?
 
Aktarlarda kolayca temin edebileceğiniz siyah hardal tohumu farklı kullanım önerileriyle dikkat çeker. Gram başına satışı yapılan siyah hardal tohumunu şu şekillerde tüketebilirsiniz:
 
Demleme usulüyle:
 
Normal bitki çayları gibi kısa sürelerde demlenebilen siyah hardal tohumu çayı için kaynayan suya bir miktar taze tohum ilave edin. 5 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra süzerek ılık olarak tüketin. Soğuk algınlığında bağışıklık sistemini desteklemek için genelde bu çay tarifi kullanılır. Ayrıca hazımsızlık içinde abartıya kaçmadan içebilirsiniz.
 
Baharat olarak:
 
Öğütülmüş bir şekilde yemeklere ilave edilerek de siyah hardal tohumu kullanılabilir. Bu tarz baharat kullanımı için genellikle et yemekleri, sebze yemekleri ya da salatalar tercih edilebilir.
 
İlave bilgi olarak faydalı gördüğümüz Sn. Prof İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumunun Faydaları, Kılcal Damar ve Huzursuz Bacak Sendromu Tedavisi hakkındaki konuşmasını da dinleyebilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler