Kurkuminin Sindirim Sistemine Faydaları

Kurkuminin Sindirim Sistemine Faydaları

Hazımsızlık, genellikle basit bir rahatsızlık olarak değerlendirilse de sindirim sistemi sorunlarının habercisi olabilir. Bilim insanları, bu sorunu çözmenin mutfaklar 'ımızdaki baharat raflarında..

 
Türk Aşçı Haberleri: Kurkuminin Sindirim Sistemine Faydaları
Birçok kişinin bilmediği bir gerçek, kurkuminin bağırsaklar için doğal bir ilaç olduğudur. Türk Aşçı Haberleri olarak, kurkuminin kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlarla nasıl başa çıktığını araştırdık. Peki, bu mucizevi bileşenin faydaları nelerdir?
 
Hazımsızlık, genellikle basit bir rahatsızlık olarak değerlendirilse de sindirim sistemi sorunlarının habercisi olabilir. Bilim insanları, bu sorunu çözmenin mutfaklarımızdaki baharat raflarında saklı olduğunu keşfetti. Baharat çeşitlerinden Kurkumin, zerdeçal bitkisinin kökünden elde edilen doğal bir bileşendir ve ilaçlar kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır. Güneydoğu Asya'da uzun yıllardır iltihap karşıtı ve antimikrobiyal özellikleri nedeniyle doğal bir tedavi olarak kullanılan kurkumin, şimdi modern bilim tarafından da onaylanıyor.
 
Tayland'daki Chulalongkorn Üniversitesi'nden araştırmacılar, 18 ila 70 yaşları arasındaki 206 kişinin katıldığı bir çalışma yürüttü. Bu katılımcılar, tekrarlayan mide rahatsızlığı olan hazımsızlıktan şikayetçiydi. Çalışmanın sonuçları, zerdeçalın etkili olduğunu açıkça ortaya koydu. Araştırmada, bir grup katılımcıya günde dört kez iki büyük kapsül zerdeçal, diğer gruba bir hazımsızlık ilacı ve üçüncü gruba ise hem zerdeçal hem de ilaç kapsülü verildi. 56 gün süren deneyin sonunda, tüm gruplarda ağrı ve semptom şiddetinde benzer azalmalar gözlemlendi.
 
Araştırma sonuçları BMJ'de yayımlandı ve zerdeçalın klinik uygulamalarda dikkate alınması gerektiğini gösterdi. Uzun süreli kullanımda yan etkisi olmayan zerdeçal, ilaçlardan daha iyi sonuçlar verdi. Ekip, "Hazımsızlık yaygın bir rahatsızlıktır ve hastalar genellikle bir doktora gitmeden önce davranışsal değişiklikleri, diyet değişikliklerini ve reçetesiz ilaçları denemektedir" açıklamasında bulundu.
 
Güneydoğu Asya'da, kurkumin zerdeçalın aktif maddesi olarak hazımsızlık tedavisinde kullanılıyor. Yapılan araştırma, kurkuminin hazımsızlıkta iyileşme sağladığını ve besinin iyi tolere edildiğini ortaya koydu. Ayrıca zerdeçal, enfeksiyonlarla savaşmaya, alerjilere karşı koruma sağlamaya, hafızayı güçlendirmeye ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı oluyor.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, mutfaklarımızda bulunan bu mucizevi baharatın, sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini göz ardı etmememiz gerektiğine inanıyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler