En İyi Mugla Yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması...

En İyi Mugla Yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması...

İşte sizlere en iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir'in kaleminden...

En İyi Mugla Yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması Tarifi...
Yöresel lezzet taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi pırasa yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması nasıl yapılır? En iyi Muğla yemeklerinden horansa kavurması için hangi malzemeler kullanılır? peki bu güne kadar evinizde En lezzetli yemek tariflerinden horansa gavırması yapmayı denediniz mi?
 
İşte sizlere en iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir'in kaleminden ve kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik.
 
Muğla'lı olupta horansa gavırmasını sevmeyen yoktur herhalde...
 
En iyi muğla yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması nasıl yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kıymalı Pırasa Kavurması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Yarım Kg İnce Pırasa
*     250 Gr Dana Kıyma
*     2 Adet Domates
*     2 Adet Yeşil Biber, Yoksa Kuru Biberlede Güzel Olur
*     1 Tatlı Kaşığı Salça
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber, Acı Olursa Şahane Olur
*     Tuz, 
*     Zeytinyağ
 
En Meşhur Muğla Yemeklerinden Kıymalı Pırasa Kavurması Yapılış Tarifi:
 
Pırasaları güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz. Tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağ koyup içine kıymayı atıyoruz ve kavuruyoruz. 
 
Üzerine pırasa, doğranmış domates, biber, salça, pul biber ve tuz atıp karıştırarak kapağını kapatıyoruz ve çok fazla karıştırmadan kendi suyuyla kavuruyoruz. Yanında atom meze harika olur. Hadi bakam bandıra yiyiven gari.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler