Isırgan Salatası...

Isırgan Salatası...

En çok çıkan otta ısırgan. Burada ısırganın bir adı da dalagandır. Zeytin toplarken ellerimizi daladılar epeyce. Bilirsiniz biz Egeliler otu çok severiz. Uzmanların paylaştığı bilgilere göre de ısırgan...

Isırgan Salatası...Isırgan Salatası...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı - Fazile Paksoy
 
Hafta sonu maaile zeytindeydik. Bağlar, ağaçlar ve kimi otlar sararmış. Yerler  sarı, turuncu yapraklarla örtülü. Yağan yağmur ve çiğlerle birlikte kimi otlarda çimlenmiş ve yeşermiş. En çok çıkan otta ısırgan.
 
Burada ısırganın bir adı da dalagandır. Zeytin toplarken ellerimizi daladılar epeyce. Bilirsiniz biz Egeliler  otu çok severiz.
 
Uzmanların paylaştığı bilgilere göre de ısırgan çok faydalı bir ot. Etrafta ısırgan çok olunca toplayıp salata ve çorba yapmadan olmazdı tabi. Anlayacağınız bu yıl ot yemeğe  ısırganla başladık.
 
Isırgan Salatası Nasıl Yapılır?
Isırgan Salatası İçin Kullanılan Malzemelerimiz:
 
*     İstediğiniz miktar ısırgan
*     Domates
*     Bir kaç tane taze soğan yaprağı
*     Bir avuç kadar nane
*     Mayhoş nar taneleri
*     Mayhoş nar suyu
*     Kuru biber
*     Zeytinyağ ve tuz.
 
BilirsinizIsırgan Salatası Yapılış tarifi;
 
Yıkadığımız ısırganları bir tabağa alıyoruz ve üzerine bir miktar tuz serperek biraz afkalıyoruz.
 
Benim ısırganlarım çok tazeydi  uç kısımlarını kullandım o yüzden iyice ölmesinler diye çok afkalamadım. 
 
Üzerine doğradığımız domatesi ve yeşillikleri ekliyoruz. Zeytinyağımız ve nar suyunu bir kasede iyice çırparak ısırganlarımızın üzerine gezdiriyoruz. 
 
En son nar taneleri, bir kaç tane hurma zeytin ve ateşte üttüğümüz kuru biberleri ekleyerek salatamızı servis ediyoruz. 
 
Benim ısırganlarım çok ve taze oldukları için sadece ısırgan kullandım.Sizler marulda ekleyebilirsiniz. Bol otlu bir mevsiminiz olsun.
Afiyetle.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler