Ekşili Kuru Börülce Yemeği

Ekşili Kuru Börülce Yemeği

En iyi yöresel lezzetlerden Ekşili Kuru Börülce Yemeği yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Şükriye Ersoy’un özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?

Ekşili Kuru Börülce Yemeği
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Şükriye Ersoy"
 
Muğla mutfak kültüründe en meşhur yemeklerden Ekşili Kuru Börülce Yemeği nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde yöresel Muğla mutfağından Ekşili Kuru Börülce Yemeği yaptınız mı?
 
En iyi yöresel lezzetlerden Ekşili Kuru Börülce Yemeği yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Şükriye Ersoy’un özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte Sizlere En Çok Sevilen Muğla Yemeklerinden Ekşili Kuru Börülce Yemeği Tarifi…
 
Ekşili Kuru Börülce Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Yarım Kg Kadar Kuru Börülce
*     1 Baş Soğan 
*     Kırmızı Kuru Acı Biberler
*     Bir Kaşık Domates Salçası 
*     Bir Kaşık Biber Salçası
*     3 Diş Sarımsak
*     Tuz
*     1 Limon
 
Ekşili Kuru Börülce Yemeğinin Yapılış Tarifi:
 
 
Yarım kg kadar kuru börülce haşlanarak kara suyu dökülür. 1 baş soğan ve kırmızı kuru acı biberler zeytinyağında hafif kavrulur. 
 
Üzerine bir kaşık domates, bir kaşık biber salçası eklenerek birkaç dakika bu şekilde kavrulur. Haşlanan börülceler ilave edilir. 
 
İyice karıştırılır. (İsterseniz pul biber ilave edebilirsiniz) Börülcelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir. 
 
Pişmeye yakın 3 diş sarımsak tuzla beraber dövülür. 1 limon suyu sıkılır. Sarımsak ve limon suyu börülcenin üzerine dökülerek bu şekilde  10 dk kadar pişirilir… Afiyet olsun..
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Şükriye Ersoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler