Muğla'da Fırın Kabağı Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Günel Paksoy"
Muğla mutfak kültüründe Fırın Kabağı nasıl yapılır? Geleneksel
Türk mutfağı yemek arşivinde en iyi sebze yemeklerinden Fırın Kabağı yapabilmek için ihtiyaç duyulan malzemeler nelerdir?
Muğla yemek kültüründe en iyi lezzetlerden ve uluslararası vejeteryan mutfaklarında da
en iyi Vegan yemekleri arasında bulunan Fırın Kabağı yaparken nelere dikkat edilmeleridir?
Peki bu güne kadar evinizde muhteşem bir yöresel lezzet olan kabak yemeklerinden Fırın Kabağı yapmayı denediniz mi? İşte sizlere Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Fazile Günel Paksoy ‘un kaleminden kendi yorumu ile Muğla'da Fırın Kabağı tarifi…
Çekirdeğe kaçmış yani kartlamış olan kabaklardan yapılır bu yemek. Sıcakta yenir, soğukta yenir, ılıkta yenir. Pişerken bir kokar mis. 3 tarla öteden misafir davet etmişliği vardır kokusuyla. Yapanlar bilenler, yiyenler vardır mutlaka.
Uluslararası Vejeteryan Mutfaklarında En İyi Kabak Yemeklerinden Fırın Kabağı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
* 2 Adet Kabak
* Orta Boy İki Soğan
* 2 Baş Sarmısak
* 6 Adet Domates
* 5-6 Tane Yeşil Biber
* 1 Salkım Koruk
* 1 Çay Bardağı Zeytinyağı Ve Tuz
En İyi Yöresel Lezzetlerinden Fırın Kabağı Yapılış Tarifi:
Soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Kabaklarımızı yarım parmak kalınlığında dilimliyoruz. Domateslerimizi yemeklik doğruyoruz. Sarmısaklarımızı diş diş ayırıyoruz. Kabuklarını soymuyoruz.
Güvecimize sırasıyla önce soğanları, sonra kabakları, sonra domatesleri, sonra sarmısakları ve çitlettiğimiz korukları en üstede biberleri yerleştiriyoruz.
2 su bardağı sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı tuzu eritiyoruz 1 çay bardağı zeytinyağınıda ekleyip yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz güvecimizin kapağını kapatıp yemeğimizi önceden ısıttığımiz fırına veriyoruz.
Yarım saat kadar aralıklarla kontrol ediyoruz pişmesine az kalmışsa üstünün kızarması için güvecin kapağını açıyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu yemeğe dağılmasını önlemek için sarmısaklar soymadan koyulur.
Mutfaklarınızdan yemek kokusu ve bereket eksik olmasın.
Sevgilerimle.
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu ‘na mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
Geleneksel Türk mutfağında
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Günel Paksoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...