Yöresel Lezzetlerimizden Peynir Helvası Tescillendi

Yöresel Lezzetlerimizden Peynir Helvası Tescillendi

En Eski Helva Tariflerinden Peynir Helvası Nasıl Yapılır? Türk mutfağının temel özelliklerini sergileyen de bir helva. Tekirdağ Peynir Helvası içeriğinde..

Yöresel Lezzetlerimizden Peynir Helvası Tescillendi...
 
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, “peynir helvası” için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını ve Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’ndeki yayınla peynir helvası tesciline hak kazandığını açıkladı.
 
Odanın açıklamasında görüşlerine yer verilen başkan ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ peynir helvasının hastalıktan ari bölgede doğal ortamda yetişen hayvanların sütünden üretilen tuzsuz peynirden, maharetli ustalar tarafından özenle hazırlandığını vurguladı.
 
Yöresel ürünlerimizden Coğrafi işaret belgesi ve tescilli yemekler sayesinde Tekirdağ’ın ülke içi ve dışında tanınırlığının artmasının kente değer katacağını aktaran Günay şunları kaydetti: “Helvamızın asıl özelliklerinden birini de peynir yapılacak sütün yağından arındırılmaması ve dolayısıyla helva yapımında doğal yağın kullanılması oluşturmaktadır. 
 
İsteğe göre yaz aylarında dondurma ile servis edilmektedir. Tescil sayesinde marka olma yolundaki potansiyelini hayata geçirerek, şehrimiz ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunmayı hedefledik. Dedi.
 
Tekirdağ Peynir Helvası Nasıl Yapılır? Türk Mutfağının 700 Yıllık Lezzeti...
 
Yöresel Lezzetlerimizden Peynir Helvası Tescillendi
Tekirdağ Peynir Helvasının tarihi geçmişi 1300’lü yıllara kadar uzanan ve lezzeti ile namı il sınırlarını aşan Tekirdağ peynir helvası, eşsiz damak tadı ile müşterilerini kendine hayran bırakıyor. Tekirdağ peynir helvasının nasıl yapılır diyenler için peynir helvası tarifini paylaşıyoruz.
 
En Eski Helva Tariflerinden Peynir Helvası Nasıl Yapılır?
Yöresel Helvalardan Tekirdağ Peynir Helvacısı - Peynir Helvası Tarifi;
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler