Simav'da Bayram Sofralarının Vazgeçilmezi Tahin Helvası

Simav'da Bayram Sofralarının Vazgeçilmezi Tahin Helvası

Tamamen hijyenik ortam ve şartlarda, ata mesleğine uygun olarak ürettikleri sade, kakaolu, Antep fıstıklı tahin helvalarının yanı sıra, köpük helva, saray helvası, kırmızı yaz helva..

 
Simav'da Asırlık tahin helvası Bayram Sofralarının Vazgeçilmezi...
 
Kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Simav'ın 104 yıllık tescilli tahin helvacısı Zeki Karaşerifoğlu, Kurban Bayramı öncesinde 7/24 üretim yaparak bir asrı aşan kalitesini korumaya devam ediyor. Simav’ın Ağdacılar Caddesi’nde köklü bir marka haline gelen Karaşerifoğlu Ailesi, en eski helva tariflerinden tahin helvasıyla bayram sofralarının vazgeçilmez tadını sunuyor.
 
Geleceğe Taşınan Marka
Zeki Karaşerifoğlu, merhum babası Halil Karaşerifoğlu’ndan devraldığı mesleğinin tüm inceliklerini öğrendiğini belirtiyor. "Bu, baba mesleği yani baba mirası. Bunu geleceğe taşımak, çocuklarıma ve torunlarıma verebileceğim en önemli mirasım. Dilerim bu gelenek, Zeki Karaşerifoğlu markasını ve Simav'ın adını geleceğe taşır" diyor.
 
Termal Konuklarının Vazgeçilmezi
Tamamen hijyenik ortam ve şartlarda, ata mesleğine uygun olarak ürettikleri sade, kakaolu, Antep fıstıklı tahin helvalarının yanı sıra, köpük helva, saray helvası, kırmızı yaz helvası gibi çeşitlerin yanında tahin, pekmez ve karma adını verdikleri tahin tatlılarının imalatını titizlikle sürdüren Karaşerifoğlu, "Marka tescili olan helvalarımız hemşerilerimiz tarafından yakından bilinir. Lezzetinin tartışılamayacağı helvalarımız siparişler üzerine her yere gönderiyoruz. Özellikle ilçemizin termal tesislerinde konaklamak için gelen misafirlerin dönüşlerinde memleketlerine götürdüğü, yakınlarına hediye ettikleri ilk Simav hatırası Zeki Karaşerifoğlu Helvalarıdır" ifadelerini kullanıyor.
 
Bayram ve Düğün Sofralarının Vazgeçilmezi
Ramazan ve Kurban Bayramları ile Simav’ın kırsalındaki köylerde yapılan sünnet ve evlilik düğünlerinin vazgeçilmez tatlarından olan tahin helvası, bayram sofralarının tadı ve düğünlerin vazgeçilmez ikramı olmaya devam ediyor. Zeki Karaşerifoğlu, "Bayram öncesi kilolarca alınan tahin helvaları bayram sofralarının tadı, düğün ve sünnetlerin vazgeçilmez ikramıdır" diyerek sözlerini tamamlıyor.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu eşsiz lezzeti ve asırlık geleneği sizlere tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Simav'da üretilen bu özel helvalar, bayramlarınızı ve özel günlerinizi daha da tatlandıracak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler