Alanya Yöresine Ait

Alanya Yöresine Ait "Öksüz (Öküz) Helvası" Tarifi

Öksüz helvası nam-ı diğer öküz helvası, çocuklarına yedirecek bir şey bulamayan bir annenin evdeki son malzemelerle hazırladığı rivayet edilen bir helvadır. Sevda Çapa ‘dan..

 
Alanya Yöresine Ait "Öksüz Helvası" TarifiAlanya Yöresine Ait "Öksüz Helvası" Tarifi...
 
Yoğun İstek Üzerine Sevda Çapa ‘dan Alanya Yöresine Ait Öksüz Helvası Beklenen Tarif: Öksüz (Öküz) Helvası
 
Yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan mutfak "mirası Alanya" Sevda Çapa'ya ait olan tarifi Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak helva tariflerimizde paylaşmak istedik...
 
Öksüz helvası nam-ı diğer öküz helvası, çocuklarına yedirecek bir şey bulamayan bir annenin evdeki son malzemelerle hazırladığı rivayet edilen bir helvadır.
 
Üzüm pekmezi, tereyağı ve undan yapılan helva oldukça besleyici ve yapımı zahmetli olduğu gibi kalori değeri de yüksektir. 
 
Yapımı zahmetli olan helvanın ise benzersiz bir yeme ritüeli vardır. Helva, ortasında bir havuz oluşturacak şekilde tabağa alınır. Havuz yapılan kısma eritilmiş tereyağı doldurulur. 
 
Tabağın kenarlarından alınan helva lokmaları, tereyağı havuzuna batırılıp yenerek havuzun olduğu kısma kadar gelinir. Havuzu yıkan lokmayı kim alırsa bir sonraki helvayı o kişi yapar!! Evet yanlış duymadınız! 
 
Bu zahmetli helvanın ritüeli, bir sonraki misafirliğin rotasını belirler.. Aynı tabaktan tüketilen ve aileyi, sevdiklerinizi bir etrafına toplayan yürekleri ısıtan bir tatlıdır Öksüz Helvası..
 
En Eski Helva Tariflerinden Öküz Helvası Nasıl Yapılır? "Sevda Çapa"
6 Kişilik
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerimizden Öküz Helvası İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   2 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
*   2 Su Bardağı Su
*   3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   2 Su Bardağı Un
*   Üzerine Dökmek İçin Kızdırılmış Tereyağı
 
Öküz Helvasının Yapılış Tarifi
 
Üzüm pekmezi ve su helva yapılacak tencerede kaynatılır. Elde edilen karışımdan bir bardak ayrılır. Kalan pekmezli suya yavaş yavaş un eklenerek sürekli karıştırılır. Hamur elde edilir. 
 
Elde edilen hamura ayrılan sudan çok az dökerek hamur karıştırılır bu işlem su bitene kadar 5-6 kez devam eder. 
 
Su bittikten sonra 3 yemek kaşığı tereyağından yarım yemek kaşığı alınarak hamura eklenerek karıştırılır bu işlem 6 kez tekrar eder. 
 
Elde edilen helvanın piştiğini anlamak için hamura kaşığı hızlıca vurunca hamur kesiliyor ise helva pişmiş demektir. Afiyet olsun... 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler