"Leblebi Helvası" Yunanistan Gündeminde- Gastrodiplomasi

Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve heyetine ikram edilmesi sonrasında gündeme oturan Leblebi helvası Yunanistan'da gündem oldu.

Gastrodiplomaside "Leblebi Helvası" Yunanistan Gündemine Oturdu...
 
Helvanın osmanlı saray mutfağında ve geleneksel Türk mutfağındaki yeri ve önemi tartışılmaz. En farklı helva çeşitlerinden anadolu mutfağındaki leblebi helvası'da en sevilen helva tarifleri arasında.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve heyetine ikram edilmesi sonrasında gündeme oturan Leblebi helvası Yunanistan'da gündem oldu...
 
Gastrodiplomaside "Leblebi Helvası" Yunanistan Gündemine Oturdu...
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve heyetininde çok beğendiği leblebi helvası gastrodiplomaside en çok konuşulanlar arasında...
 
Mutfak tarihimizde en meşhur helva tariflerinden leblebi helvası nedir? Orijinal tarif ve tam ölçüler ile leblebi helvası nasıl yapılır? Evde leblebi helvası yapabilmek için şeflerin özel helva tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Gastrodiplomaside "Leblebi Helvası" Yunanistan Gündemine Oturdu...
İşte sizlere tereyağı, süt ve şekerden oluşan leblebi helvası tarifi. 
 
En Eski Helva Tariflerinden Leblebi Helvası Nasıl Yapılır?
En Beğenilen Helva Çeşitlerinden Leblebi Helvası İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   2 Su Bardağı Leblebi Tozu
*   600 Mililitre Sıcak Süt (3 Su Bardağı)
*   2 Su Bardağı (3 Yemek Kaşığı Eksik) Şeker
*   5 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Tereyağı
*   İsteğe Bağlı "Bal"
 
En Meşhur Helva Çeşitlerinden Leblebi Helvası Yapılış Taifi;
 
Gastrodiplomaside "Leblebi Helvası" Yunanistan Gündemine Oturdu...
Leblebi tozu kullanmayacaksanız leblebileri robottan çekerek un haline getirin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Ardından leblebi tozunu ekleyin ve iyice kavurun.
 
Sütü ve şekeri ekleyin, aralıksız karıştırarak kıvam aldırın. Kıvam alan helvayı 5 dakika dinlendirin, servis tabağına alıp arzuya göre süsleyin. 
 
En son isteğe bağlı olmak kaydı ile üzerine biraz bak dökebilirsiniz...
 
Afiyet olsun.
 
Leblebi Helvası Nedir? Leblebi Helvasının Tarihçesi...
 
Helva, Türk mutfak kültüründe önemli bir tatlıdır. Leblebi helvasının tarihi osmanlı saray mutfağında 15.yy kadar dayansa'da yakın tarihte yani 1980'lı yıllar da mahalle bakkallarında en çok satılanlar ve arananlar arasında olmakla birlikte gofretlerin yanında bulunurdu.
 
Günümüzde unutulan lezzetler arasında olsa da en iyi helva tarifleri arasında yerini korumaktadır...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler