En Eski Helva Çeşitlerinden Un Helvası Nasıl Yapılır?

En Eski Helva Çeşitlerinden Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası nedir? En eski helva tariflerinden Un helvası nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen helva çeşitlerinden Un helvası yapmak için nelere dikkat edilir?

En Eski Helva Çeşitlerinden Un Helvası Nasıl Yapılır?
 
Un helvası nedir? En eski helva tariflerinden Un helvası nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen helva çeşitlerinden Un helvası yapmak için nelere dikkat edilir? Un helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
 
Un helvası, Anadolu mutfağının en sevilen ve en pratik hazırlanan tatlılarından biri. 
 
Unun kavrulduğunda ortaya çıkan o muhteşem kokusuyla bir araya gelen şeker yada bekmezin lezzeti, herkesin severek tükettiği bir tatlı alternatifine dönüşüyor. 
 
Üstelik oldukça az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte o nefis helva tarifi...
 
Muhteşem Helva Çeşitlerinden Un Helvası İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*    100 Gram Tereyağı
*    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*    2 Su Bardağı Un
*    Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Kırılmış Ceviz
 
En Sevilen Helva Çeşitlerinden Un Helvası Şerbeti İçin;
 
*    2 Su Bardağı Toz Şeker
(Yada 1,5 Su Bardağı Aynı Ölçüde Sulandırılmış Pekmez Kullanınız)
*    3 Su Bardağı Sıcak Su Ya Da Süt
 
En Eski Helva Tariflerinden Un Helvası Yapılış Tarifi
 
Sütü ya da suyu bir kasede toz şekerle karıştırın ve iyice erimesini sağlayın. Bu sırada yeterli büyüklükte bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. Ardından unu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika boyunca un kahverengi bir renge kavuşana kadar kavurun.
Yeterince kavrulan una cevizleri de ekleyin ve iyice karıştırılaran bir-iki dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Kavrulmuş una şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve tüm bu şerbeti çekerek kıvam alana kadar unu sürekli karıştırmaya devam edin. Böylece topaklanma ihtimalini deortadan kaldırabilirsiniz. Kavrulan helvaya istediğiniz gibi şekil vererek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler