Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasıl Yapılır?

Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasıl Yapılır?

Birçok özel yemekle de Kabağın ismi anılıyor. Keşkül-i kabak örneğinde olduğu gibi. Muğla mutfağında da, en az diğer tüm mutfak kültürlerinde...

Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasil Yapılır?Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasıl Yapılır?
Şef Selma Atabey
 
Kabağın tarihine baktığımızda Portekiz gemileriyle Avrupa’ya ulaştırılmış. Daha sonra Uzakdoğuya. 1400’lü yılların sonlarında gerçekleşen bu olaylarla birlikte kabak Osmanlı saray mutfağına da giriyor. 
 
Birçok özel yemekle de Kabağın ismi anılıyor. Keşkül-i kabak örneğinde olduğu gibi. Muğla mutfağında da, en az diğer tüm mutfak kültürlerinde olduğu gibi özel yemekleri var.
 
Mücver gibi bazı kabak yemeklerini aynı veya benzer tariflerle yapıldığını görüyoruz. Ekşileme örneğindeki gibi bazılarının ise tamamen yöresel kimliği yansıttığını söyleyebiliriz. 
 

Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasil Yapılır?

Girişgahtan anlaşılacağı üzere kabakla devam ediyoruz tariflerimize, dün söz verdiğim gibi. Ekşileme yapmıştık biliyorsunuz. Bu gün 3 kabak yemeği daha yapalım istiyorum. Bunlarla bitmiyor kabak yemekleri ama devam niteliğinde olsun diyelim. 
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Tarifi;"Şef Selma Atabey'
Muğla Yemek Kültüründe Kabak Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     2 adet kabak
*     1/2çay bardağı zeytinyağı
*     2 orta boy soğan
*     4 diş sarımsak
*     1 adet köylü biberi
*     1 adet salçalık biber (kapya)
*     Tuz
*     Karabiber
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Kabak Kavurma Yapılış Tarifi;
Kabaklar tavla zarı doğranır. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı içerisinde kavrulur. İnce doğranmış biberler koyularak kavurmaya devam edilir. Doğranmış kabakların içerisine sarımsaklar da doğranarak kavrulan soğanları içerisine ilave edilir. Harlı ateşte sürekli çevirilerek sulandırmadan sotelenir. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Nasil Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "En iyi kabak yemekleri tariflerinden Kabak Kavurma Nasıl Yapılır, tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler