Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?

Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?

En farklı yöresel lezzetlerimizden Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

Diyarbakır Usulü Mumbar DolmasıDiyarbakır Usulü Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?
Şef Mehmet Kudat
 
Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması nasıl yapılır? En farklı yöresel lezzetlerimizden Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Bugüne kadar evinizde Türk mutfağının nefis lezzetlerinden Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması yapmayı denediniz mi?
 
İşte sizlere Şef Mehmet Kudat’ın kaleminden sofralarınızı şenlendirecek Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması tarifi…
 
Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?
Diyarbakır Mutfağından Mumbar Dolması İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Keçinin İşkembe Ve Bağırsağı
*     4 Su Bardağı İri Bulgur
*     1 Demet Maydanoz
*     1 Tatlı Kaşığı Kimyon
*     2 Yemek Kaşığı Pul Biber
*     2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Tuz
*     4 Yemek Kaşığı Kıyma
*     7 Diş Sarımsak
 
En İyi Yöresel Lezzetlerden Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması Yapılış Tarifi;
 
Bağırsak ve işkembeleri iyice yıkıyoruz bulgur veya pirinç, maydanoz, kıyma, salça, baharat ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıyoruz sonra bağırsakları yağları dıştayken hazırladığımız iç harcını koyarak içe çeviriyoruz.
 
Bir kere boş itekleyip iki üç kere harcıyla itekliyorız daha sonra bağırsaklar bitince işkembeleri avuç içi kadar kesiyoruz iğne ve iplikle dikiyoruz.
 
3 parmak kadar boşluk bırakıp harcı içine koyuyoruz biraz boş kalsın tıka basa doldurmayın bulgur şiştiği için sıkışınca pişmiyor sonra kalan yeride dikiyoruz. 
 
Hepsi bitince tekrar yıkayıp tencereye boşaltıyoruz üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ekliyoruz içine sarımsakları ve 1 kaşık salçayla -baharat koyuyoruz kısık ateşte 4 saat demlene demlene ve dinlenerek pişiriyoruz daha sonra servise hazır 
 
Afiyet Olsun...
 
Diyarbakır Usulü Mumbar Dolması Hakkında Not;
Diyarbakır Usulü Mumbar Dolmasını pişirirken Düdüklü Kullanmayın
 
Mumbar Hayvanın Neresidir?
Mumbar kelimesi Farsça'da 'bün' dışkı sözcüğünden 'bünbar' ve 'mübar' kalın bağırsak sözcüklerinden türemiştir. TDK'ya göre ise sığır, koyun, keçi vb. hayvanların kalın bağırsaklarıdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler