Efelek Nedir? Efelek Sarması Nasıl Yapılır?

Efelek Nedir? Efelek Sarması Nasıl Yapılır?

"Tatlı ebegümeci" ya da sadece "ebegümeci" olarak da adlandı 'rılır. Latince ismi "Malva sylvestris" olan bu bitki, Türkiye'nin birçok bölgesinde doğal olarak yetişir. Efelek...

 
Efelek Nedir? 
"Tatlı ebegümeci" ya da sadece "ebegümeci" olarak da adlandırılır. Latince ismi "Malva sylvestris" olan bu bitki, Türkiye'nin birçok bölgesinde doğal olarak yetişir. Efelek sarması yapmak için geleneksel sarma tarifleri kullanılır, ama malzeme olarak efelek yaprakları tercih edilir.
 
En İyi Lezzetlerden Ve Sarma Ve Dolma Tariflerinden Efelek Sarması Nasıl Yapılır?
 
Efelek Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
 
*  Efelek Yaprakları (Yeteri Kadar)
*  1 Su Bardağı Pirinç
*  1 Soğan
*  2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*  1 Çay Bardağı Zeytinyağı (Sarmaların Üzerine)
*  1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*  Yarım Çay Bardağı İnce Bulgur
*  1 Tatlı Kaşığı Tuz
*  1 Çay Kaşığı Karabiber
*  Yarım Çay Bardağı Nar Ekşisi Ya Da Limon Suyu
*  Yeteri Kadar Su
*  Maydanoz Ve Taze Nane (İsteğe Bağlı)
 
Efeler Sarması Yapılış Tarifi:
 
Efelek yapraklarını güzelce yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar bekletin. Zeytinyağında ince doğranmış soğanı kavurun.
 
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç, bulgur, tuz, karabiber, nar ekşisi ya da limon suyu, doğranmış maydanoz ve nane ekleyip karıştırın.
 
Bu iç harcı efelek yapraklarının üzerine koyup sarma işlemini gerçekleştirin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine bir tabak kapatıp sarmaların açılmamasını sağlayın.
 
Sarmaların üzerine zeytinyağı ve yeteri kadar su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmaları servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
 
Efelek sarması, zeytinyağlı sarma lezzetini sevenler için farklı ve lezzetli bir alternatiftir. İsteğe bağlı olarak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler