Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması

Bu güne kadar yöresel lezzet taşıyıcılarımızın birçok özel tarifini yayınladık. Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde bir çok kuru patlıcan dolması tarifi vardır. Bu tarifte yöresel...

Kuru Patlıcan DolmasıKuru Patlıcan Dolması
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Rahime Arslan"
 
Muğla Mutfak Kültüründe en iyi dolma ve sarma tariflerinden Kuru Patlıcan Dolması gerek yapım tekniği ile gerekse ev yapımı naturel bir yöresel lezzet olması itibarı ile muhteşem bir lezzet. 
 
Bu güne kadar yöresel lezzet taşıyıcılarımızın birçok özel tarifini yayınladık. Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde bir çok kuru patlıcan dolması tarifi vardır.  Bu tarifte yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağındaki özel tariflerden biri.
 
İşte sizlere Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Rahime Arslan'ın anlatımı ile Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
 
Bugünkü menüm yine yöresel. En sevdiğim Muğla yemeklerinden biri. Rahmetli ananem çok güzel yapardı ve annem de hala çok güzel yapar. Bizde nesilden nesile geçen bir tarif. 
 
Elbette herkes çok farklı şekilde yapar kuru patlıcan dolmasını fakat biz hep böyle yaparız. 
 
Sizlerle de paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.Şimdi diyeceksiniz ki altı üstü bir patlıcan dolması anlatmalara doyamadım. Evet. En sevdiğim yemek olduğundan olsa gerek.
 
Kuru Patlıcan Dolması
Kuru patlıcanlarımızı haşlıyoruz. İç malzemesi için yarım kg kıyma, yaklaşık 3 su bardağı kadar pirinç, karabiber, tuz, bol zeytinyağı. İyice yoğurup patlıcanları tıka basa olmayacak şekilde dolduruyoruz. 
 
Üzerini geçene kadar su koyup pişiriyoruz. Üzerine limon sıkıp yiyoruz. Ölçüleri yaklaşık olarak verdim çünkü genelde göz kararı yapıyorum. Mutlaka deneyin derim. Şimdiden afiyet olsun.
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Rahime Arslan 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler