Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır?

Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır? "Selma Atabey"

Muğla mutfağında Nar Ekşili Semiz Otu Salatası nedir? Muğla mutfak kültüründe Semiz Otu Salatası nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarda Muğla yemekleri

Nar Ekşili Semiz Otu Salatası nedir? Muğla mutfak kültüründe Nar Ekşili Semiz Otu Salatası  nasıl yapılır? Nefis Muğla yemeklerinden Nar Ekşili Semiz Otu Salatası yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır? "Selma Atabey"Evinizde yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağına ait Nar Ekşili Semiz Otu Salatası yapmak istermisiniz? İşte sizlere Türk mutfağı Şeflerimizden  Selma Atabey'in kaleminden Muğla yemeklerinden Nar Ekşili Semiz Otu Salatası  tarifi…
 
Anlatımda, fotoğrafta yemekte çok güzel. Semizotunu her türlü salata da, yemekte, çorbada hatta cacıkta kullanırım. Tek başına semizotu salatası da ayrı bir lezzet sızma zeytinyağı ile. 
 
Her yerde yetişiyor kendini unutturmuyor oluşu çok güzel. Süs bitkisi saksılarımdan bile semizotu çıkıyor. Hatta bir defasında mevsimlik çiçeğimin saksısında çıktı.
 
Çiçeğin köklenmesi gerekiyordu yaptım ama Semizotunu saksıda büyütmeye devam ettim. 
 
Hatta gerektikçe alıp üstünden kullandım. Ortaca'lı bir yakınım semizotu semizotu olalı böyle güzel bakılmamıştır demişti... Velhasıl ben burdayım diyen otlarımızdan kendileri
 
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır? "Selma Atabey"
 
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır? "Selma Atabey"
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Demet Semizotu
*     2-3 Adet Bok Domatesi (Gübre Üzerinde Fidan Dikmeden Kendi Yetişir %1500 Organik)
*     1 Salatalık
*     2 Yayla Biberi
*     2 Yemek Kaşığı Doğal Göktepe Nar Ekşisi
*     1/2 Çay Bardağı Yeşilurt Pisi Zeytinyağı
*     Arzuya Göre Tuz.
 
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Yapılış Tarifi;
Salata tabağına semizotlarını irice parçalar halinde doğrayın. 
Üzerine domates, salatalık, biberi yine irice keserek ilave edin. 
En sona nar ekşisi ve zeytinyağı tuz ilave edip salatayı afiyetle yiyin.
 
Nar Ekşili Semiz Otu Salatası Nasıl Yapılır? "Selma Atabey"
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Nar Ekşili Semiz Otu Salatası" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler