Muğla Köftesinin Tarihçesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Muğla Köftesinin Tarihçesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Muğla Köftesi nedir? Muğla Köftesinin hikayesini biliyor musunuz? En iyi köfte tarifleri -nden Muğla köftesi nasıl yapılır? Muğla Köftesinin tarihçesi...

Muğla Köftesinin Tarihçesi Nedir? Muğla Köftesi Nasıl Yapılır?
Muğla Köftesi nedir? Muğla Köftesinin hikayesini biliyor musunuz? En iyi köfte tariflerinden Muğla köftesi nasıl yapılır? Muğla Köftesinin tarihçesini Şef Timur Kocabıçak'ın kaleminden öğrenmek istermisiniz? İste sizlere Muğla Köftesinin bilinmeyenleri…
 
Türk aşçı haberleri olarak Muğla yemek kültürü, Geleneksel Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda araştırmaları ile gizli kalmış unutulan lezzetlerimizi gün yüzüne çıkararak mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandıran Muğla Gastronomi ve Mutfak San. Der. Başkanı ve Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’a teşekkür eder çalışmalarında ve kariyerinde başarılar dileriz.
 

Muğla Köftesinin Tarihçesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Muğla köftesinin Tarihçesi
Türk Mutfağının zenginliği Orta Asya ve Mezopotamya’dan gelir. Mezopotamya bölgesi hem göç edilen yerleri içinde barındırırken hem de göç yolları üzerinde yer alır.
 
Yörüklerin hayvanlarını otlatacak verimli topraklara göç ederken mutlaka geçtikleri ana arter bir bölgedir Mezopotamya. Bu nedenle uygarlık dünyanın diğer yerlerine göre daha gelişmiştir.
 
Tarihte ilkyazı orada bulunmuştur mesela. İlk yazılı hukuk orada yapılmıştır. İlk sürekli ve düzenli ordu orada faaliyete geçmiştir. İlk çivi yazısı, ilk kütüphanecilik faaliyeti de orada yapılmıştır. Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan bölgede yemek kültürü de çok gelişmiştir.
 
Şimdi gelelim esas meseleye:
Tarihte ilk köfte de Mezopotamya’da karşımıza çıkıyor. 3000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülüyor. Adının ise İran’da “dövülmüş et” “ezilmiş et” anlamına gelen “Kofta”dan türediği düşünülüyor.
 
Baharat yollarının gelişmesi ile içine baharat konulmaya başlamış ilerleyen dönemlerde de soğan ve maydanozun ortaya çıkmasıyla bu günkü köfte üretilmiş, adeta evrim geçirmiştir. 
 
Ülkemizin hemen her bölgesinde içine ekmek, baharat, soğan vb. malzemeler konurken Muğla köftesine tuz dışında bir şey girmez. Bir Yörük lezzeti olarak karşımıza çıkan Muğla köftesini diğer illerdeki köfteden farklı kılan tek şey içine konulmayan malzemelerdir diyebiliriz. Muğla Köftesi sadece kıyma, iç yağı ve tuz ile yapılır. Baharat kullanılarak tadı ve dokusu değişmediğinden tarihteki ilk haliyle yeriz Muğla köftesini. 
 
En İyi Köfte Tariflerinden Muğla Köftesi Tarifi:
*     1 Kg Dana Kaburgası
*     300 Gr İç Yağı
*     20 Gr Tuz
 
Yöresel Köftelerimizden Muğla Köftesi Tarifi Yapılış Tarifi:
Malzemeler kıyma makinesinden bir sefer çektirilir.
 
Tuz ile yoğrulur. Köfte şekli verilerek kömür ızgarasında pişirilir. 
Izgarada pişmiş domates ve biber eşliğinde servis edilir ve yanında yağlı ızgarada kızarmış ekmek ile servis edilir.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Timur Kocabıçak'ın kaleminden ve zengin yemek arşivinden Türk Mutfağında ve yemek hikayelerinde bu nefis ve lezzetli Evde "Muğla Köftesi Ve Muğla yemeklerinden Muğla Köftesinin Tarihçesi Nedir?" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler