Fıhare Lahmacunu

Fıhare Lahmacunu

Yöresel Mutfaklarımızdan Antep Mutfağında Fıhare lahmacunu denmesinin sebebi sınıf ayrımı anlamında değildir. Masrafsız, ucuz, keseye uygun olduğu için bu takı ile söylenir. Sıcak tırnaklı ekmeğe ister sadece...

Fıhare Lahmacunu
Antep Ağzı İle İki Cırtık Hanek Edek... Antep Mutfağında Fenikme saatlerinin en eyi lefelenecek yiyeceği "Fıhare Lahmacunu"
 
Açıklaması: Açlık hissedilen saatlerin en iyi atıştırmalık yiyeceği yoksul lahmacunu.
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Antep Mutfağında Fıhare lahmacunu denmesinin sebebi sınıf ayrımı anlamında değildir. Masrafsız, ucuz, keseye uygun olduğu için bu takı ile söylenir.
 
iştah açıcılardan Fıhare Lahmacununun Yapılışı çok basittir. Sıcak tırnaklı ekmeğe ister sadece domates salçası ister biber salçası sürülür (ikisi bir arada olursa daha lezzetli olur). 
 
Üstüne bolca kuru nane ekilir, içine ceviz içi isteğe bağlı evde ne yeşillik zerzavat varsa konularak dürüm edilip yenir. Maydanoz taze nane yeşil biber taze soğan çok yakışır.
 
Bunun bir de içine közde pişmiş soğan konularak yapılanı var ki, salçaların acısı pişmiş soğanın şirin tadı içine de ceviz nane yeşillikler resmen damak çatlatır. Bu şeklini annem ev ekmeği yaptığı günlerde bazlama içine yapardı ve hunharca yerdik.
 
Her iki şekli ile de hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir yiyecektir.
 
Önemli Not; 
yazıyı okuyanlar aazının kenarını silmeyi unutmasınlar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Muzo
    5/28/2023

    Ne guzel anlatmissiniz.Ama ceviz kullanan da pek fihare sayilmaz gunumuzde

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler