Tarihi Lezzet Miraslarımızdan Kırma Tavuk Kebabı Tarifi
Osmanlı Saray Mutfağında Lezzet Miraslarımızdan Kırma Tavuk Kebabı kullanılan Malzemeler
* 2 bütün tavuk
* 4 adet kuru soğan
* 4 su bardağı su
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 6-7 adet Arnavut biberi
* Yarım demet maydanoz
* 2 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı kimyon
* 2 çay kaşığı tuz
Geleneksel Türk Mutfağı, Lezzet Miraslarımızdan Kırma Tavuk Kebabı Tavukların terbiyesi için:
* 2 adet rendelenmiş kuru soğan
* 2 çay kaşığı tuz
Kırma tavuk kebabı Hazırlanış tarifi
Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
Tencerede tereyağını eritin.
Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın.
Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin.
Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin.
2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve uygulamasını uygun bulduğumuz “Kırma Tavuk Kebabı” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz…
Beyaz Et Hakkında Diyetisyenler Ne Diyor? Beyaz Etin Faydaları Nelerdir?
Diyetisyen Sevil Nas Can
Beyaz Et Hem Selenyum Hem Çinko Kaynağı
Tavuk ile balık selenyum ve çinko bakımından zengin gıdalardır. Ayrıca selenyum açısından tahıllar, yumurta, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp da zengindir. Süt, peynir, yumurta, yağlı tohumlar, kuru baklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar da çinko kaynağıdır.
Diyetisyen Emel Unutmaz
Çocukların Büyümesi İçin Beyaz Et Şart
Çocukların büyüme ve gelişiminin devamı yeni doku oluşumuyla birlikte olur, bunun kaynağı da proteinlerdir. Çocuk sporcularda artan enerji ihtiyacı, beraberinde alınması gereken proteinin de artması anlamına gelir. Bu çocuklar günlük olarak süt, yoğurt, peynir, yumurta, et, tavuk, balık ve kuru baklagiller gibi protein kaynaklarını düzenli bir şekilde almalılar.
Diyetisyen Banu Kazanç
Sinir Sistemi İçin Beyaz Et Tüketin
Beyaz et, sağlıklı büyüme ve sinir sisteminin gelişmesinde rol alır. Karaciğer, yumurta, süt, balık, tavuk, patateste değişik oranlarda B vitaminleri bulunur. B-12 vitamini kan yapar, aneminin bazı türlerini önler. Diğer B vitaminleri de metabolizmada, kas ve sinir dokularının iyi çalışmasında; ayrıca yağ, karbonhidrat ve proteinlerin vücuda daha yararlı olmaları için rol üstlenirler.
Tavuk Eti Sağlıklı mı? Tavuk Etinin Faydaları Nelerdir?