Merevcen Otu

Merevcen Otu "Diken Ucu" Diblesi Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarda Merevcen Otu "Diken Ucu" baharın ilk günlerinde doğada çıkmaya başlayan Karadeniz Mutfağında Giresun bölgesinde...

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarda Merevcen Otu "Diken Ucu" baharın ilk günlerinde doğada çıkmaya başlayan en güzel mutena bitkilerdendir. Karadeniz in daha çok Giresun bölgesinde yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişir. Tohumu fidesi yoktur ayrıca ilaç gübre bakım istemez. 
 
Mayısın ilk haftasında dikenlerin uçlarından çıkmaya başlar ve yaz aylarında da devam eder. Yetiştiği yere göre 15-20 cm. arasında değişen kahverenginden yeşile doğru değişen bu uzantılar çiğ olarak da yenir. Yemeği bu uçların koparılıp toplanmasıyla yapılır. Giresun mutfağında sevilen lezzetli ve hafif yemekler arasındadır. Merevcen Otunun "Diken Ucu" Karadeniz Mutfağında Kavurması, "Diken Ucu" böreği, "Diken Ucu" diblesi, "Diken Ucu" turşusu yapılır. 
 
Merevcen Otunun "Diken Ucu" insanı rahatlatıcı ve sıkıntı giderici etkisi olduğu bilinir. Kökü kaynatılıp içilirse kanı temizler aynı zamanda idrar söktürücüdür. Sedef hastalığına da iyi geldiği söylenir. Bazı şehirlerin yöresel pazarlarında bulunabilir. 
 
Merevcen Otu "Diken Ucu" Diblesi Tarifi
Merevcen Otu "Diken Ucu" Diblesi Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
 
*    1 Kg Merevcen Otu
*    1,5 Su Bardağı Pirinç
*    3 Adet Kuru Soğan
*    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
*    Tuz
 
Merevcen Otu "Diken Ucu" Diblesi Yapılış Aşamaları
Merevcenler yıkanır soğuk suya atılarak haşlanır.
Süzülür ve tekrar soğuk suda bir süre bekletilir. Daha sonra sudan çıkarılır.
Merevcenler kıyılıp tencereye yerleştirilir.
 
Üstüne yıkanmış pirinç ve doğranmış soğan ilave edilir.
Orta hararetli ateşte biraz pişirildikten sonra tuz ilave edilerek karıştırılır.
Yağ kızdırılıp yemeğe ilave edilir, kısık ateşte demlendirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “İnanılmaz şifalı Dikenucu Otu Kavurması - Kırçan Otu - Yemek Tarifleri” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz...
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler