Fırında Patates Tarifi

Fırında Patates Tarifi

Fırında Patates nasıl yapılır? Evde Fırında Patates yaparken nelere dikkat edilir? Fırında Patates için hangi baharatlar kullanılır? En sevilen yemek tariflerinden ve sebzeli yemeklerden Patates han..

 
Fırında Patates nasıl yapılır? Evde Fırında Patates yaparken nelere dikkat edilir? Fırında Patates için hangi baharatlar kullanılır? 
 
En sevilen yemek tariflerinden ve sebzeli yemeklerden Fırında Patates yapmanın özellikleri nelerdir?
 
Patates Nedir? Patates Ne Sebzesi?
Patates (Solanum tuberosum), patlıcangiller (Solanaceae) familyasından yumruları yenen otsu bitki türüdür.
 
Patates Nasıl bir besin?
 
Genelde sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek besin kaynakları arasında gösterilir. Patates A,C, K , B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakıri manganez içermektedir.
 
Patates hangi besin grubunu içerir?
 
Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
 
Uzmanlar haftada dört kez patates yemenin yüksek tansiyon riskini artırdığını belirtti. Sağlıklı olduğu düşünülen fırınlanmış ya da haşlanmış patates veya patates püresi olması tehlikenin boyutunu değiştirmiyor. Çünkü bunların da en az cips kadar tansiyonu yükselttiği belirtiliyor.
 
Büyük küçük herkesin severek tükettiği ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates, birbirinden farklı tarifle karşımıza çıkabilir. Kızartma, haşlama, fırında ya da birçok yemeğin içinde yemeklere lezzet katarak sofralarımızda yerini alır.
 
Fırında patates, en iyi lezzetlerden kızartma patatese göre daha az yağda ve baharatların enfes aromasıyla birlikte pişiyor. Tarifin bir sınırı olmadığı gibi, baharatları da damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. İster kahvaltılarda ister akşam yemeklerinde sıklıkla tükettiğimiz patatesin en pratik ve lezzetli halini sizler için araştırdık. İşte yağ çekmeden, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık fırında patates tarifi…
 
En Sevilen Ve En Pratik Patates Yemekelerinden Fırında Patates Tarifi
En Meşhur ve En Pratik Sahur Yemeklerinden Fırında Patates İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*   3 Adet Büyük Boy Patates,
*   3 Diş Rendelenmiş Sarımsak,
*   4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı,
*   1 Çay Kaşığı Tuz, 
*   Karabiber, 
*   Toz Kırmızıbiber
*   1 Tatlı Kaşığı Kekik,
*   2 Dal Biberiye
 
En İyi Patatesli Yemeklerden Fırında Patates Yapılış Tarifi;
 
Fırını 200 derece de açın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisini hazırlayın. Patatesleri ister elma dilim isterseniz de iri küpler halinde doğrayın.
 
Derin bir kabın içerisinde patatesler hariç tüm malzemeyi ekleyin ve güzelce çırparak homojen bir karışım oluşturun. Oluşan bu sosun içerisine kesmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip, tüm sosu patatesler ile harmanlayın.
 
Soslamış olduğunuz patatesleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 25 – 30 dakika kızarana kadar pişirin ve fırından alın.
 
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler