Baharın Tazeliği Sofralarda: Taze Bakla Yemeği Tarifi

Baharın Tazeliği Sofralarda: Taze Bakla Yemeği Tarifi

Baklanın canlı yeşil rengini korumak için ufak bir püf noktamız var: un! Un, baklanın renginin solmasını önlerken, yemeğe kıvam da katıyor. İşte, baharın tazeliğini sofra..

 
Baharın Tazeliği Sofralarda: Taze Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
 
Bahar mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan taze bakla, pazar yerlerinde ve market raflarında yerini alarak mevsimin gelişini müjdeliyor. Hem sağlık dolu hem de lezzetli bir seçenek olan taze bakla yemeği, sofralarınıza baharı getirecek.
 
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, sizler için bu nefis yemeğin yapılışını adım adım açıklıyoruz. Unutmayın, en iyi vegan yemeklerinden baklanın canlı yeşil rengini korumak için ufak bir püf noktamız var: un! Un, baklanın renginin solmasını önlerken, yemeğe kıvam da katıyor. İşte, baharın tazeliğini sofralarınıza taşıyacak taze bakla yemeği tarifi...
 
Taze Bakla Yemeği için Malzemeler:
 
* 500 gram taze bakla
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 3/4 su bardağı su
 
En Sevilen Sebzeli Yemeklerden Taze Bakla Yemeği Yapılışı:
 
* Baklaların saplarını ve uçlarını kesip, boyutlarına göre ayarlayarak bol limonlu suda bir süre bekletin. Bu, baklanın renklerinin canlı kalmasını sağlar.
* Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile tencerede kavurun.
* Kavrulmuş soğanların üzerine hazırladığınız baklaları ekleyin ve toz şeker, tuz ve limon suyunu da ilave ederek birkaç dakika soteleyin.
* Unu serpiştirin ve karışımı birkaç dakika daha kavurun.
* Suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak baklalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
* Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın ve baklaları bir süre dinlendirin.
* Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış dereotu serpin ve isteğe bağlı olarak yoğurt ile servis edin.
 
Afiyet olsun! Bu lezzetli ve sağlıklı yemek, bahar aylarında sofralarınızı şenlendirecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler