Ege Musakkası Nasıl Yapılır?

Ege Musakkası Nasıl Yapılır?

En iyi vegan yemeklerinden Ege musakkası nedir? Evde Ege musakkası yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Ege musakkası yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalan...

 
Ege Musakkası Nasıl Yapılır?
 
Ege musakkası nedir? Evde Ege musakkası yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Ege musakkası yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Sebzeli Ege musakkası denemediyseniz sebzelerinizi hazırlayın ve mutfağa koşun. Sebze şöleninin tadı ve görüntüsü adeta sizleri mest edecek. Tabak tabak yediren bu lezzeti sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Özellikle sebze severler bu lezzete bayılıyor.
    
İşte sebzeli Ege musakkası tarifinin detayları…
 
Geleneksel Türk mutfağında sebzeli yemeklerden Ege musakkası tarifinin malzemeleri
 
*    2 adet patlıcan
*    2 adet patates
*    2 adet domates
*    2 adet kabak
*    2 adet soğan
*    2 adet biber
*    4 yemek kaşığı zeytinyağı
*    1 yemek kaşığı salça
*    1 çay kaşığı karabiber
*    1 çay kaşığı tuz
*    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*    1 çay kaşığı kimyon
 
Sosu için gerekli malzemeler:
 
*    400 ml. Süt
*    1.5 yemek kaşığı un
*    2 diş sarımsak
*    1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için gerekli malzemeler:
 
*    Yarım su bardağı sıcak su
*    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
En sevilen ve En iyi vegan yemeklerinden Sebzeli Ege musakkası tarifinin yapılışı
 
İlk önce sebzelerimizi güzelce yıkayalım. Patlıcanlarımızı alacalı alacalı soyalım. Daha sonra halka halka doğrayalım ve acı suyunun çıkması için tuzlu suyun içinde bekletelim. Bu şekilde 15 dakika bekletmeniz gerekir.
 
Ardından patatesleri ve kabakları da halka halka doğrayalım. Soğanlarımızı küp küp doğrayalım ve bir tavanın için zeytinyağı ekleyelim. Ardından soğanlarımızı ilave edelim ve pembeleşene kadar kavuralım. Ardından ince ince doğradığımız biberlerimizi ekleyelim. Güzelce kavrulduktan sonra salçamızı ekleyelim ve salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım.
 
Ardından küp küp doğradığımız domateslerimizi ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar kavuralım. Bir borcamın içine ilk önce halka halka doğradığımız patateslerimizi dizelim. Üzerine domatesli harcımızdan gezdirelim.
 
Onun ardından kabaklarımızı dizelim ve tekrardan domatesli harcımızdan ekleyelim. Daha sonra bol suyla yıkadığımız patlıcanlarımızı dizelim ve kalan sosu da üzerine gezdirelim. Sütlü karışımımızı hazırlayalım ve üzerine gezdirelim.
 
Ardından yarım su bardağı sıcak suyu da ekleyelim. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim ve fırından alıp üzerine kaşar peynirlerini ekleyelim. Tekrardan fırına gönderelim ve 10-15 dakika daha pişirelim.
 
Ardından sıcak bir şekilde servise hazır. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler