Cevizli Kaymaklı Un Helvası Tarifi

Cevizli Kaymaklı Un Helvası Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Kars Mutfağında yapılan yöresel bir Helvadır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği...

Cevizli Kaymaklı Un Helvası Tarifi (Kars Mutfağı) Umaç Helvası 
Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Kars Mutfağında yapılan yöresel bir Helvadır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un helvasını andırır fakat un helvasına göre biraz daha zahmetli bir tatlıdır.
 
Helva Tariflerinden Umaç Helvası Tarifi
Umaç Helvası Kullanılan Malzemeler
 
*     100 Gr Tereyağ
*     100 Ml Sıvı Yağ
*     400 Gr Un
*     30 Gr Kırılmış Ceviz
*     125 Gr Kaymak
 
Umaç Helvası Yapılış Tarifi
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek karıştırılır unu el içinde sıkıştırılarak tekrar karıştırmaya devam ederiz.
Sonra   bir tence de sıvı yağ ve tere yağ eritilir ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine hafif su serptiğimiz un konularak yavaş yavaş kavrulur. 
 
Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır.
Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış   şeker ve su olan şerbetimizi un karışımına dökerek karıştırırız.
Helva  dinlenince  elimizle çiğ köfte sıkar gibi şekil vererek kaymak ve cevizle sunum yapılır.
(kaynak:Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü)
 
Afiyet Olsun
Eğitmen Şef Sevda Özkara
 
Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağında Örnek Türk Şefi, “Sevda Özkara” nın kaleminden özel bir tarif olan “Umaç Helvası Tarifi”ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler