• Karsambaç

    Karsambaç "Ice Slush"

  • Karsambaç

    Karsambaç "Ice Slush"

  • Karsambaç

    Karsambaç "Ice Slush"


Karsambaç "Ice Slush"

Akdeniz mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Modern Türk mutfağında Örnek Türk Şefi, “Şef Sevda Şişik” in kaleminden özel bir tarif olan “Karsambaç (Ice Slush) Tarifi”ni sizler için derledik. Afiyetle Kalın...

Akdeniz mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Modern Türk mutfağında Örnek Türk Şefi, “Şef Sevda Şişik” in kaleminden özel bir tarif olan “Karsambaç (Ice Slush) Tarifi”ni Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz.
 
Karsambaç "Ice Slush"
Şef Sevda Şişik
 
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan dondurmanın gökyüzünden gelen bir mucize olduğu hiç aklınıza gelir miydi?
Teknoloji kendisine dokunana kadar dağlardaki kar kuyularından toplanan temiz kar, pekmez yada değişik şurupların birleşmesiyle elde edilen yemesi bir o kadar keyifli ve serinletici tatlı olarak karsımıza tarihler boyu çıkmakta.
 
Yaklaşık 300 yıllık geçmişi olan Karsambac zamanla isim değişikliğine uğrasa da lezzeti hep ayni kaldı. Yaz meyvelerinin inanılmaz lezzetiyle birleşen buzun özellikle Türkiye’nin güney bölgelerinde 7’den 70 e herkesin sağlıklı olması açısından da severek yediği bir tatlıdır. Ve yapılısı çokta kolaydır. 
 
Tek dikkat edilmesi gereken nokta ise temiz kar bulmak ve bulduğunuzda karı toplarken ilk katini güzelce sıyırarak alt katmanlarından el değmemiş kar’ı almanızdır. Akabinde evde hazırlamış olduğunuz birbirinden lezzetli şuruplarınızı bir kâsenin içine koyduğunuz karın üzerine dökerek afiyetle yemek size kalan...
 
Daha çok yayla kültürü olan Yörüklerin sevdiği bu tatlı artık günümüz Avrupa’sında karşımıza "Ice Slush" olarak da değişik tatlarla çıkmakta. Gıda boyası ile de renklendirilen bu tatlı içeceği tavsiyem kendi yaptığınız taze meyve şurupları yada geleneksel olan pekmezle tatlandırmanız. 
 
Şimdiler de kar kuyularından getirilen buzları rendeleyerek gözümüzün önünde hazırlanarak dilediğiniz tadı seçme şansıyla açılan dükkânlar da var elbette ve size düşen sadece o an canınız hangisini istiyorsa onu seçmek.
 
Şef Sevda Şişik
Afiyetle Kalın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler