Zeytinyağlı Taze Börülce

Zeytinyağlı Taze Börülce

Osmanlı mutfak kültüründe börülce çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda börülce tencere yemekleri, fırın yem..

Osmanlı mutfağı kültüründe börülce çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda börülce tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında börülce içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir. 
 
Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan börülce yoğurtulması, börülce kavurması, börülce sotesi ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan börülce hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir.
 
Zeytinyağlı taze fasulye mutfağımızın en demirbaş lezzetlerinden. Peki bu nefis klasik yemeği fasulye yerine börülceyle yapmaya ne dersiniz? Yaz aylarında taze börülcelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu yemeği çok seveceksiniz. Afiyet olsun!
 
Zeytinyağlı Taze Börülce
Zeytinyağlı Taze Börülce Kullanılan Malzemeler
 
*     500 Gram Taze Börülce
*     Zeytinyağı
*     1 Adet Kuru Soğan
*     3 Diş Sarımsak
*     2 Adet Sivri Biber
*     1 Bardak Sıcak Su
*     2 Adet Domates
*     Tuz
*     Şeker
 
Zeytinyağlılarımızdan Taze Börülce Hazırlanış Tarifi
Börülceleri yıkayıp üçe bölün.
Yağı tencereye koyun. Doğranmış soğan ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 
Sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Börülceleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. 
Birer tutam tuz ve şeker ekledikten sonra sıcak suyu da koyup kısık ateşte pişirin.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Zeytinyağlı Taze Börülce” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler