Öcce “Mücber” (Kilis) Tarifi

Öcce “Mücber” (Kilis) Tarifi

Öcce halk arasında çoğunlukta “Mücber” olarak bulinen bir nevi kızartma Osmanlı ve Türk mutfağı...

Kilis mutfağı kendine has yemekleriyle zengin bir yapıya sahiptir. Yemekler, “günlük pişen yemekler” ve “özel günlerde yapılan yemekler” olmak üzere ikiye ayrılır.
 
Yemeklerin temelini et ve bulgur oluşturur. Bunun yanında sebze ağırlıklı yemeklerde mevsimine uygun olarak yapılmaktadır.
 
Kilis yemekleri, zengin Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır. Ön planda yağlı, baharatlı yemekler olduğu gibi zeytinyağlı yemeklerde Kilis mutfağının vazgeçilmez türlerindendir.
 
Zeytinyağı, yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki, hemen her Kilislinin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir. Öcce halk arasında çoğunlukta  “Mücber” olarak bulinen bir nevi sebzeli kızartma Osmanlı ve Türk mutfağı, geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel mutfaklarda yapılan sebzelerden oluşan bir kızartma çesitidir. Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında birçok farklı çeşitlerde yapılmaktadır. 
 
Nefis Ve Lezzetli İştah Açıcılar'dan Süper Bir Tarif Olan Öcce “Mücber” (Kilis) Tarifi 
Öcce “Mücber” İçin Kullanılan Malzemeler
*    3 yumurta
*    1.5 yemek kaşığı un
*    1 çay kaşığı tuz
*    Yarım çay kaşığı karabiber
*    Yarım çay kaşığı kimyon
*    6 taze soğan
*    10 dal maydanoz
*    3 taze sarımsak
*    Ayçiçeği yağı
 
Öcce “Mücber” (Kilis) Yapılış Tarifi
Yumurta ile unu tuz ve baharatlarla birlikte çırpın. 
Kıyılmış taze soğan, maydanoz ve taze sarımsakları ince kıyın. 
Yumurtalı karışıma ilave edin. Ayçiçeği yağını ısıtın. 
Hazırladığınız karışımdan birer kaşık kızdırılmış yağa aktarıp her iki tarafını da kızartın. 
Sıcak servis yapın.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler