Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi

Şakşuka ; patlıcan, biber, domates gibi sebzeler kızartıldıktan sonra, üzerine sos dökülmesiyle hazırlanan bir tür meze çeşididir. Şakşuka son donemde Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında...

Şakşuka ; patlıcan, biber, domates gibi sebzeler kızartıldıktan sonra, üzerine sos dökülmesiyle hazırlanan bir tür meze çeşididir. Şakşuka son donemde Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da yöresel mutfaklarda yapılan bir iştah açıcı dır. 
 
Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan Şakşuka Arap mutfaklarından gelen bir zeytinyağlı, iştah açıcı türüdür. Bazı bölgelerimizde yoğurtlu olarak ta yapılmaktadır.
 
Şakşuka Tarifi
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
 
*    1 Kilo Kemer Patlıcan
*    1 Kilo Olgun Domates
*    3 Diş Sarımsak
*    Yarım Kilo Yoğurt
*    1 Tatlı Kaşığı Şeker
*    1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Şakşuka Yapılış Tarifi
Patlıcanlar çizgili soyulup uzunlamasına dörde bölünür, iki cm uzunluğunda doğranır, 2 saat bol tuzlu suda tutulur.
Patlıcanlar süzülür, kurulanır.
Nar gibi kızartılan patlıcanlar kâğıt havluda yağından süzdürülür.
Patlıcanlar, kayık tabağa konarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Domatesler soyulur, robotta çekilir.
Tavaya yağ konup domatesler, tuz, şeker domatesler suyunu çekene dek orta ateşte pişirilir.
Domates sosu yoğurtlanan patlıcanların üstüne gezdirilir.
Soğuk olarak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Videolu Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Şakşuka Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler