Dil Pane Tarifi

Dil Pane Tarifi

Büyük Baş Hayvan Dili, bazıları sakatat deyince şöyle bir geri dursa da sakatatlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Soğuk bir şekilde hazırlanmış Büyük Baş Hayvan Dili yanında...

Dil Pane Tarifi
Dil Pane Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Adet Dana Ya Da Koyun Dili
*   5-6 Adet Arpacık Soğan
*   1 Adet Havuç
*   2 Adet Defne Yaprağı
*   6-7 Adet Tane Karabiber
*   Pane İçin (4 Dilim)
*   1 Adet Yumurta
*   1 Su Bardağı Un
*   1 Su Bardağı Galeta Unu
 
Dil Pane Yapılış Tarifi
Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.
Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber düdüklü tencereye alınır.
Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.
Dilimlenen dili önce una sonra yumurta akına sonra da galeta ununa bulayarak kızgın yağda rengi donene kadar kızartın.
 
Büyük Baş Hayvan Dili
Büyük Baş Hayvan Dili, bazıları sakatat deyince şöyle bir geri dursa da Büyük Baş Hayvan Dili sakatatlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Soğuk bir şekilde hazırlanmış Büyük Baş Hayvan Dili yanında söğüş yeşil biber ve kırmızı soğanla eşsiz bir lezzet harikası yaratır. Ayrıca Büyük Baş Hayvan Dilinden bir söğüş hazırlamak için saatlerinizi mutfakta geçirmenize gerek yoktur. 
 
Ancak Büyük Baş Hayvan Dili, yağ içeriği bakımından oldukça zengin olduğu için kolesterol sorunu olanların Büyük Baş Hayvan Dili tüketmemesi gerekiyor. Büyük Baş Hayvan Dili ayrıca B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve potasyum açısından da zengindir.
 
Büyük Baş Hayvan Dili nasıl pişirilmeli ve nasıl tüketilmelidir?
Sakatat tüketmek başlı başına bir damak tadıdır ve belli başlı pişirme teknikleri vardır. Büyük Baş Hayvan Dili pişirirken mutlaka dikkat edilmesi gereken yöntemler vardır.
 
Öncelikle Büyük Baş Hayvan Dilini pişirmeden 1 gün önce temin edilmesi gerekir. Çünkü uzunca bir süre ıslatılması gereklidir. Büyük Baş Hayvan Dilini büyük bir kap içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk su dolu ile bekletmeniz gerekiyor. 2-3 saat gibi aralıklarla sık sık su değişimi yapmalısınız. Yoksa pişirme işlemi esnasında rengi kararır ve hoş görünmez.
 
Büyük Baş Hayvan Dilini pişireceğiniz gün dilin dış kısmında bulunan deri parçasını bir fırça ile fırçalamalısınız. Çünkü tahmin ettiğiniz gibi Büyük Baş Hayvan Dili hayvanın yemek yediği yer olduğundan dolayı üzerindeki zararlı maddelerin iyice arındırılmış olması gerekiyor.
 
En önemlisi Büyük Baş Hayvan Dili pişirebilmek için mutlaka düdüklü yada basınçlı tencere olması gerekiyor. Normal bir tencere içerisinde saatlerce pişirseniz de dil istediğiniz sonucu vermeyecektir. Düdüklü yada basınçlı tencere hem dilin yumuşak olması hem de lezzetli için şarttır.
 
Yıkanmış ve temizlenmiş Büyük Baş Hayvan Dilini olduğu gibi düdüklü tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su konulur ve tuz eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık olarak 1 saatin üzerinde pişirilmesi gerekir. 1 saat sonunda kontrol edilir. Dış kısmı pişmiş gibi görünse de önemli olan içinin pişip pişmediğidir. O nedenle dilin içinin kesinlikle kanlı kalmaması gerekir.
 
Aksi halde tadının lezzetini engeller.
Büyük Baş Hayvan Dili pişirilip haşlama suyundan çıkarıldıktan sonra soğuması için beklenir. Soğuyan Büyük Baş Hayvan Dili üzerinde bulunan kabuklu kısım mutlaka soyulmalıdır. Soyulan Büyük Baş Hayvan Dili mümkün olduğunca ince dilimler halinde söğüş olarak doğranır.
 
Dilimlenmiş Büyük Baş Hayvan Dili servis tabağına alınarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve kekik serpilir. Yanına jülyen kesilmiş yeşil biber ve yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile servis edilir. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler