Hardal Otu  Ekşilemesi Tarifi

Hardal Otu Ekşilemesi Tarifi

Hardal Otunun Faydaları Günlük yaşantımızda yaşadığımız sindirim sıkıntıları hayatımızın genel...

Hardal Otu Ekşilemesi Tarifi
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
 
*    500 Gram Hardal Otu
*    2 Diş Sarımsak
*    1 Limon Suyu
*    ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
*    1 Çay Kaşığı Tuz
 
Hardal Otu Ekşilemesi Yapılış Tarifi
Hardal otu temizlenir ve yıkanır, sıcak suda haşlanıp suyu süzülür.
Ayrı bir yerde sarımsak ezilir, zeytinyağı, limon suyu ve tuz eklenerek çırpılır.
Haşlanmış hardal servis tabağına alınarak üzerine hazırlanmış sos dökülerek servis edilir.
 
Şifalı Hardal Otunun Faydaları
Günlük yaşantımızda yaşadığımız sindirim sıkıntıları hayatımızın genel olarak kabusu olmakta hatta bu sıkıntılar yüzünde iş verimliliğimizden de olmaktayız. Mide sıkıntıları ve hazımsızlıklar sağlığı ciddi anlamada bozan, ciddi sorunlardır. Bunlarla bilinçli ve sağlıklı bir şekilde baş edebilmemizin tek alternatif çözümü, sağlıklı beslenmek ve biz iyi gelen bitkileri tüketmektir.
 
Hardal otu mucizesi sindirim kanallarında var olan tıkanmayı açarak, hazımsızlık ve kabızlık sorunlarını doğal olarak çözüyor ve sizin günlük yaşantınızda daha pozitif olmanıza olanak tanıyor.
 
Hardal otu, Akdeniz Bölgesi’nde doğada kendiliğinden yetişen beyaz hardal, yabani hardal ve siyah hardal olmak üzere 3 farklı türü olan şifalı bir bitkidir. Beyaz ve sarı çiçek açan bitkinin sürgün ve yaprak kısımları tüketilmekte olup bitki habitusu 20 cm ila 1.5 metreye kadar değişmektedir. 
 
Hardal otunun bilinen ve sıklıkla tüketilen 3 türü olmakla birlikte yörelere göre değişen ondan fazla çeşidi doğada yetişmektedir. Sağlığa faydaları oldukça fazla olan hardal otunun pek çok kullanım şekli bulunmaktadır. Kullanım şekline göre de fayda ettiği alan değişmektedir.
 
Hardal otunun faydaları arasında en bilineni iştah açıcı özelliğidir. Hazmı kolaylaştıran bu ot sindirim problemlerinin oluşmasını da bu yolla engellemektedir. Özellikle siyah hardalın bileşiminde yer alan maddeler mide salgılarını uyarıcı etki göstermekte ve iştahı açmaktadır.
 
Yine siyah hardal otu kan dolaşımını arttırarak vücutta çeşitli ağrıların azalmasına neden olmaktadır. Sözü edilen ağrı tipleri siyatik, iltihaptan kaynaklı ağrılar ve romatizma ağrılarıdır.
 
Mide ve hazımsızlık sorunlarında hardal otu oldukça faydalıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında hardal otunun sağladığı avantajdan faydalanılabilmektedir.
 
Hardal Otunun Kullanım Şekilleri Nelerdir?
Hardal Otunun Kullanım Şekilleri Hardal otunun kullanım şekillerine göre etki ettiği sağlık problemi de değişmektedir. Hardal otunun kan dolaşımına katkılarından yararlanmak için ayak yıkama ve banyo suyu hazırlanması gerekmektedir.
 
Bu suyla vücut veya ayaklar yıkandığında yüksek ateş düşmekte, kan dolaşımı hızlandığı için ısınmayan soğuk ayaklar ısınmakta, kafada meydana gelen kan birikmeleri hafiflemektedir. Bunun için 200-300 gram kadar toz haline getirilmiş siyah hardal 2 litre suda demlenerek soğuduktan sonra ya da ılık olarak banyo suyu olarak kullanılmalıdır.
 
Romatizma, siyatik ve lumbago kaynaklı ağrıların yok edilmesi amacıyla belirli oranlarda alkol ile seyreltilmiş hardal yağı kullanılmaktadır. Losyon olarak düzenli olarak ağrılı bölgeye sürüldüğünde hardal yağı ağrı kesici olarak çok iyi etki etmektedir.
 
Ancak hardal yağının fazlası ciltte tahriş ve iltihaplanmalara neden olacağından saf halde kullanılmamalı, alkolle seyreltme oranı doğru şekilde ayarlanmalıdır. Son olarak hardal otunun yakı şeklinde kullanılmasıyla çeşitli ağrılar da giderilmektedir.
 
Belirli oranlarda deriye bu yakı uygulandığında egzama gibi sorunlar yok olmaktadır. Ancak bu yakının deriyi yakıcı etkisi bulunduğundan doz iyi ayarlanmalı, cilde aşırı zarar vermeden yakılı alan duru suyla yıkanarak temizlenmelidir.
 
Genellikle siyah hardal bu işlemler için daha etkili olmakta ve daha sık kullanılmaktadır. Tedavi şeklinden emin olmadan bu tür uygulamalar yapılmamalıdır. Sağlıklı tüketim ve bilinçli yaşam için doktor tavsiyesi alarak kullanın. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler