Kaburğa Suyu Çorba Tarifi
Kaburğa Suyu Çorba Tarifinin Malzemeler
* 4 su bardağı kaburga tiridi (et haşlama suyu),
* 2 su bardağı su, 3 çorba kaşığı un,
* 1 adet yumurta, 1 adet limon,
* 300 gr koyun yoğurdu,
* 1 el kadar tırnaklı ekmek,
* 1 cay bardağı sadeyağ,
* 1 çorba kaşığı nane,
* 1 çorba kaşığı isot.
Kaburğa Suyu Çorba Yapılış Tarifi
Bir tencereye kaburga tiridi ve su eklenip, kaynamaya bırakılır.
Un, yumurta ve limon suyu yoğurda eklenip çırpılır.
Bu karışım kaynayan tiride yavaş yavaş katılıp karıştırılarak 15 dakika ağır ateşte pişirilir.
Ekmek 0,5-1 santim ebadında küp küp doğranır.
Bir tavada kızdırılan yağa atılıp kızartılır, kıtır hale gelince bir tabağa alınır.
Tavada kalan yağ ateşten alınır, nane ve biber atılıp karıştırılır.
Tabağa önce çorba konur, üzerine nane ve biberli yağ gezdirilir.
En üstüne de 1-2 kaşık kıtır ekmek konup servis yapılır.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Herkesin Merak Ettiği Muhteşem Kaburga Çorbası” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Şanlıurfa Mutfağının Özellikleri
Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu mutfağının karakteristik özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan bir yöre. Bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Baklagillerin yanı sıra yarma denilen buğday, çorbalar ve soğuklarda kullanılıyor. Urfalılar misafir ağırlamak ve onlara çeşitli yemekler ikram etmekten büyük bir zevk alıyorlar.
Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri arasında;
ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba, çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma, döğmeç, ekmek aşı, kenger aşı, semsek, has dolması, mimbar, acır bastırmasını sayabiliriz
Urfalı lar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir;
Yöre yemeklerinin l ezzetleri yanı nda besin değerleri de çok yüksektir. Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle paylaşmak geleneği bütün Anadolu insanına mahsus bir özelliktir. Ancak Urfalıların misafir sevme özelliğinin, hiç bir öğün misafirsiz yemeğe oturmayan Hz. İbrahim (A.S.)'dan geldiği söylenmektedir.
Soğanlı Kebap, Müftehi Tas Kebabı, Frenkli (Domatesli) Kebap, Kemeli Cacık, Bostana, Zeytin Bostanası, Koruk Salatası, Pencer Cacığı, Peynirli Kadayıf, Katmer, Daş Ekmeği, Aşır Aşı, Palıza, Haside, Küncülü Akıt, Kuymak, Zingil, Zerde, Kadı Beyni, Peynirli Helva, Un Bulamacı, Palıza geleneksel yöresel yemekler arasında sayılabilir. Urfalılara iki şeyi zor beğendirisiniz biri müzik diğeri yemek ve tatlılardır.