Türk Kızılayı'nın misyonu, insan hayatını korumak ve iyileştirmek, insan onurunu savunmak ve insan acılarını hafifletmektir. Bu misyon doğrultusunda, barış zamanlarında ve kriz dönem..
Çikolata, tropik kakao ağacının tohumlarından üretilen ve damağınızda eriyerek benzersiz bir tat bırakan bir lezzet şölenidir. Yaş, cinsiyet fark etmeksizin dünya gene..
Ustalık belgesi, bireylerin belirli bir alandaki bilgi ve becerilerini, yeterliliklerini resmi olarak tanımlayan ve onların bu alanda uzman olduklarını onaylayan bir belgedir. Bu belge..
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, yani TÜBİTAK, 1963 yılında kurulmuş bir devlet kurumudur. Ana görevi, bilim ve teknoloji politikalarını belirlemek..
Faydalı model, buluşların korunması için verilen bir tür fikri mülkiyet hakkıdır. Patentle benzer özellikler taşısa da, genellikle daha az karmaşık teknolojik yenilikler için tercih..
Rekabet Kurulu, Türkiye'de piyasa düzeninin sağlıklı bir şekilde işlemesini, rekabetin korunmasını ve teşvik edilmesini amaçlayan bir devlet kurumudur. Ekonomik faaliyetlerde..
Bu diyet, yalnızca bir yeme alışkanlığından öte, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sırlarından biri olarak kabul ediliyor. Peki, Akdeniz diyeti nedir ve bu beslenme..
İspanyol mutfağı, dünya çapında renkleri, çeşitliliği ve lezzetiyle tanınır. Akdeniz ikliminin bolluğu ve çeşitliliğiyle beslenen bu mutfak, tarih boyunca birçok kültürün etkisi altında..
Farkındalık, bireyin anlık deneyimlerini, duygu, düşünce ve bedensel hisleri yargısız bir şekilde, olduğu gibi kabul edip, onlara bilinçli bir şekilde odaklanması sürecidir. Bu..
Kompost gübre, organik atıkların doğal yollarla çürütülerek gübre haline getirilmesi işlemidir. Bu süreçte, mutfak ve bahçe atıkları gibi organik materyaller kullanılır. Kompost gübrenin..
Fesleğen, Ocimum cinsine ait aromatik bir bitki türüdür ve yemeklere hoş bir koku ve tat katar. Fesleğen, dünya geneli 'nde birçok mutfakta kullanılır ve birçok farklı çeşidi bulun...
Zeytinyağı nerelerde kullanılır? Zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı çeşitleri nelerdir? Zeytinyağı, zeytin ağacının (Olea europaea) meyvesi olan zeytinlerden elde edilen..
Solanum tuberosum), dünya çapında popüler bir gıda maddesi olan bir bitkidir. Köklerinde enerji depolayan bir çeşit yumru geliştirir ve bu yumrular genellikle yemek için kullanılır. İşte patatesin b
Smoothie Nasıl Yapılır? Smoothie Çeşitleri Nelerdir? İnsan Sağlığı İçin Smoothie Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir? Smoothie Çeşitlerinde Hangi Ürünler Kullanılır? Püf Nokta..
Lübnan mutfağı, Lübnan kökenli mutfak gelenekleri ve uygulama larıdır. Bol miktarda kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler, taze balık ve deniz ürünleri içerir. Kümes hayvanları kırmızı ete göre daha sık yenir...
Wasabi neyden yapılır? Wasabi nasıl yapılır, malzemeleri nedir? Wasabi'nin Hammaddesi nedir? Wasabi Tozu Nasıl Yapılır? Wasabi'nin Sağlık Faydaları Nelerdir? Wasabi Çeşit..
Bitkisel süt mü inek sütü mü? Bitkisel Süt (Vegan Süt) Nedir? Bitkisel süt üretiminde kullanılan bitki türleri genel olarak şu şekildedir; arpa, mısır, darı, yulaf, pirinç, çavdar, buğday, kinoa, karabuğday, yer fıstığı...
Mandalina Nedir? Mandalina'nın özellikleri nelerdir? Türkiyede bulunan mandalina çeşitleri nelerdir? Mandalin türleri içerisinde en sevilen mandalina cinsi hangisidir? Mandalina çeşitleri nelerdir? Tangerina..
Ana vatanı Hindistan olan bitki Arapça biber ağacı anlamına gelir ve boyu 10 santimetreye eni ise 2 santimetreye ulaşır. Mesir macunun yapımında kullanılan darülfülfül öze..
Türkiye gastronomi haritamızda Sevgi çiçeği nedir? En sevilen çiçeklerden Sevgi çiçeği nerelerde yetişir? en beğenilen Çiçek çeşitlerinden Sevgi çiçeğinin diğer isimleri nelerdir? Sevgi çiçeği nerelerde..
azır yoğurt gibi doğal olan bu tarih ile yoğurtlarınız taş gibi tutacak. Peki bu yöntem ne? Yoğurdu bu denli lezzetli ve taş gibi yapan aşçıların sır gibi sakladığı o yöntemi açıklıyoruz. yoğurt mayalama yöntemi..
Hiç bilmeyenler için; mısır gevreği nedir? Mısır gevreğini kim icat etti? Mısır gevreği nasıl icat edildi? Ailenin farklı iddiaları var. Mısır gevreği neden icat edildi? Bir anda hastaların gözde yemeği oldu. Mısır gevreği..
Peki evde doğal temizleyiciler nasıl yapılır? Doğal temizleyici ürünleri yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Ev yapımı sıvı bulaşık sabunu, Turunç aromalı sirkeli durulama suyu ve Paslanmaz ...
Meyve Nedir? Sarı Renkli Meyveler Nelerdir? Kırmızı Meyveler Nelerdir? Yaz Meyveleri Nelerdir? Berry Meyveleri Nelerdir? Sarı Ve Turuncu Meyve Lerin İsimleri Nedir? Türkiyede Bulunan..
Konya’daki aktarlar, geleneksel tıbbın en önemli temsilcilerinden biri olarak hizmet veriyor. Bu dükkanlarda satılan bitkiler, atalardan gelen bilgilerle harmanlanarak, modern..
Cumalıkızık Köyü'nün en dikkat çeken özelliklerinden biri, Osmanlı döneminden kalma ahşap ve kerpiç evlerin orijinal dokusunu korumasıdır. Daracık taş sokakları, rengarenk...
Şirince'nin en öne çıkan özelliklerinden biri, el yapımı ürünleri ve organik tarımıyla öne çıkan bir mutfak kültürüne sahip olması. Köyde yetişen taze meyvelerden yapılan...
Diyarbakır ve Şanlıurfa sınırlarında yer alan volkanik Karacadağ'ın taşlık arazilerinde yetişen kenger bitkisi, baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor. Bu doğal lezzet...
Four Seasons Hotel Bosphorus, “Ode to Bosphorus” etkinlik serisi kapsamında, pastacılık dünyasının yıldız ismi Nicolas Lambert’i ağırlamaya hazırlanı yor. 8-11 Mayıs tarihleri...