Yoğurt Mayalama Yöntemleri

Yoğurt Mayalama Yöntemleri

azır yoğurt gibi doğal olan bu tarih ile yoğurtlarınız taş gibi tutacak. Peki bu yöntem ne? Yoğurdu bu denli lezzetli ve taş gibi yapan aşçıların sır gibi sakladığı o yöntemi açıklıyoruz. yoğurt mayalama yöntemi..

 
Yoğurt tutturamayanlar aşçılardan alınan bu yöntemle artık taş gibi yoğurt yapabileceksiniz!: Özellikle son dönemlerde hazır yoğurt tüketmeyi tercih etmeye vatandaşlar evde taş gibi yoğurt yapımı için araştırma yapıyorlar. Hazır yoğurt gibi doğal olan bu tarih ile yoğurtlarınız taş gibi tutacak. Peki bu yöntem ne? Yoğurdu bu denli lezzetli ve taş gibi yapan aşçıların sır gibi sakladığı o yöntemi açıklıyoruz. 
 
Birçok yoğurt mayalama yöntemi bulunmaktadır. En İyi Yoğurt Nasıl Yapılır? Örneğin fırında yoğurt mayalanabilir ya da çömlek kaplarda mayalama yapılabilir. Tereyağı ile yoğurt mayalama da çok bilinmeye bir yöntemdir. Peki bu yöntemleri tek tek inceleyelim. 
 
Fırın İle Yoğurt Mayalama Yöntemi Nasıl Yapılır?
 
Yoğurt mayalama yöntemlerinden biri olan fırında mayalama için mayalı sütü öncelikle ısıya dayanıklı bir kavanoza koymanız gerekmektedir. Daha sonra fırını 50 dereceye ayarlayıp mayalı sütü 5 dakikaya yakın fırında bekletin. Daha sonra ise ağzı açık olan kapları fırına koyarak 5 ya da 6 saat mayalı sütün yoğurt olması için bırakın. Mayalanan yoğurdun kapağını sıkıca kapatmak oldukça önemli bir püf noktasıdır. Kapatmadan önce ise kapağın alt kısmına peçete koymanız fazla suyu alacaktır. Böylece taş gibi yoğurt elde etmiş olacaksınız. 
 
Çömlekte Yoğurt Mayalama  Yöntemi Nasıl Yapılır?
 
Çömlekte yoğurt mayalama yöntemi aslında bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Bu kabın kullanılmasın nedeni tencere veya kavanoz tarzında kaplardan çok daha iyi ve sert şekilde yoğurt elde edilmesidir. Çömlekte yoğurt mayalamak için sütü kaynattıktan sonra bir süre bekleyip sütün ılımasını sağlayın. Daha sonra yoğurt mayasını bir kapta karıştırarak çömlek kaba yerleştirin. 
 
Çömleğin ağzını kapamadan önce üzerine bir havlu veya peçete koyarak ağzını kapatın. Böylece taş gibi yoğurt elde etmiş olacaksınız. 
 
Tereyağı İle Yoğurt Mayalama  Yöntemi Nasıl Yapılır?
 
Tereyağı ile yoğurt mayalama yöntemi çok fazla bilinmeyen bir yöntem olmakla birlikte burada maya olarak yoğurt değil tereyağı kullanılacaktır. Öncelikle bir kabın içinde kaynatıp ılıtılan sütten bir kaç yemek kaşığı alıp tereyağı ile farklı bir kapta karıştırma işlemi yapın. Daha sonra bu karışımı ise sütün bulunduğu kaba alın. Daha sonra kapağını kapatarak 5 ya da 6 saatte 10-15 dakika kadar kapağı açarak kıvam alıp almadığını kontrol edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler