En İyi Şef Yalnız Benim Diyenlerin Cevabı...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

En İyi Şef Yalnız Benim Diyenlerin Cevabı 
 
15 Altın Kural 
 
1: Farkındalık Yaratın,
2: Heyecanlı Olun,
3: Araştırın,
4: Kişisel Gelişim Kitapları Okuyun,
5: İngilizce Öğrenin,
6: Entelektüel Hedefler Belirleyin,
7: Başkalarına Faydalı Olun,
8: Mesleğinizi Misyon Edinin,
9: Kendinize Prestij, Statü Ve Marka Değeri Katın,
10: Çalıştığınız Yerde Maksimum 3 Sene Devamlılık Sağlayın,
11: Türk Mutfağını Öğrenmeden Başka Mutfaklara Yönelmeyin,
12: Ezberci Ve Kopyacı Olmayın,
13: Egolarınıza Yenilmeyin,
14: Dürüst Olun,
15: Sabırlı Olun...
 
sorusunu çok basit sizler için araştırdık 
 
Aşçılık mesleğine yatırım yapın karşılıģı alın meslekte tanıdığım 30 yılık ustalar var. Aynı mekânda çalışmış en iyi yemekler kendi yemeklerini görüyor. Aynı menü aynı ekip yenilik yok haftada 1 farklı manana gidip yemek yerse  1 yılda 52 hafta  var 52 yeni çeşit tanımış olur.
 
Ekibini ve de kendini geliştirmiş olur. Şüphesiz ülkemizde çok yetenekli aşçılar var, uluslararası deneyime sahip çok tanıdığım chefler var. Türkiye'nin en iyi lezzetleri dünya'nın son trend yemekleri uyguluyorlar.
 
 
4 yıldır bir gıďa firmasının danışmanlığı yapıyorum. Günde ortalama 10 otel kafe pastane restaurant ziyaret ediyorum. Ortalama 1 yılda 3650 mekan gezmiş oluyorum. Malesef % 80 menü'ler aynı internetten indirme, bu nedenle yeni nesil yani z kuşağı na çok büyük bir miras bırakmıyoruz. Türkiye'nin her ilinde esnaflarımız haykırıyorlar, mutfak elemanları usta çırak istiyorlar. 
 
1000 lerce mekan açılıyor, aşçı yetişmiyor. Bir hafta önce bir mekan sahibi aşçı istedi ve ben yok dedim. Büyük boşluk var ,aşçı bulamıyoruz. 
 
Bunun sebebi usta şefler dedi. Yeni nesil usta çırak yetiştirmiyorsunuz, bence kendimizi eleştirelim. Ustalık dönemimde yurtdışında gelen hiç bir şefi kaçırmıyordum, para verilip gidip meslek eğitimine seminere workshop lara katılıyordum.
 
Neden aşçı yok? nerede bu aşçılar aşçılar? 2 yılık pandemi sürecinde küstüler ve yeteri kadar sahip çıkmadılar. Kaderine terk etiler ve bunu unutmadılar.
 
Usta her zaman haklıdır, çünkü bir mekânın bel kemiği şef' tir...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.