Kadın liderler yetiştirmek amacıyla ‘Kadınların Liderliği’ gelişim programını uyguluyoruz. Birleşmiş Milletlerin Kadını Güçlendirme İlkelerinin (WEPS) imzacısı olarak çalışmalar...
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Zaman ‘’2024 senesinde de üyelerimiz ve gönüllülerimiz desteği ile 50-50 için el ele diyerek belirlediğimiz yeni yol haritamız ile heyecanla farkındalığımızı ve görünürlüğümüzü arttırarak devam ediyor olacağız. Kadın liderlerin sayısının, itibarının ve görünürlüğünün artması ve başarılan işlerin geri bildirimleri ile sizlerle güçlenmeye devam edeceğiz’’ dedi.
Açılış konuşmasını yapan Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığa verdikleri önem doğrultusunda bugün, toplam 1.400’ü aşkın kadın çalışanla faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Dünya ve Türkiye ortalamasının üstünde olan %60’lık yönetim kurulundaki kadın temsiliyet oranıyla da öne çıktıklarını vurgulayan Türüng, " 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' inisiyatifimiz doğrultusunda 'Mutfağımızda Eşitlik Var' diyerek, cinsiyet ayrımı olmaksızın herkes için eşit fırsatlar sunmayı hedefliyoruz.
Kadın liderler yetiştirmek amacıyla ‘Kadınların Liderliği’ gelişim programını uyguluyoruz. Birleşmiş Milletlerin Kadını Güçlendirme İlkelerinin (WEPS) imzacısı olarak çalışmalar yapıyoruz. Kendi iş süreçlerimizde bu inisiyatifleri alırken, kadın üreticileri ve kooperatifleri destekliyor; hizmet verdiğimiz yeme-içme sektöründe de mutfakta eşitliğin olduğu bir ortamı savunuyoruz. Annelerimizden miras aldığımız Türk mutfak kültürünü yine kadınlarımızın gücüyle geleceğe aktarabileceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.
LEAD Network kahvaltı buluşmasının konuk konuşmacısı, Gastronominin Nobel’i olarak anılan Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023'ün kazananı
girişimci kadınlarımızdan Şef
Ebru Baybara Demir oldu.
Şef Ebru Baybara Demir, toplumsal dönüşüm için gastronominin iyileştirici gücünü anlattığı konuşmasında gastronominin, sofraya gelen bir tabak yemeğin ötesinde ekonomik,
sosyolojik ve kültürel bileşenlere sahip bir ekosistem olduğundan bahsetti.
Sosyal gastronomi alanında hayata geçirdiği projelerden bahseden Şef Baybara Demir; “Gastronomide sürdürülebilir bir gelecek yaratabilmek için gıdamızın topraktan tabağa ve sonrasında yeniden toprağa uzanan sürecinde; bunun bir parçası olan herkese eşit şekilde en yüksek faydayı sağlamak için çalışmalıyız.
Yemek, yaşamın kaynağını simgeleyen, kültürel süreçlerin kesiştiği bir alan. Bu noktada da sosyal gastronomi ciddi bir öneme sahip. Gastronominin dönüştürücü gücünün etkisini, gıdayı ve insanı merkezine alan mutfak dışında çalışmalarla ortaya koymalıyız” dedi.