Girişimci Kadınlarımız Üretim İçin Şeflerden Eğitim Aldı

Girişimci Kadınlarımız Üretim İçin Şeflerden Eğitim Aldı

Projeye katılan kadın kursiyerler, şef Nahide Erkan ve şef Ali Sazkaya gibi uzman isimlerden eğitim aldı. Şef Nahide Erkan, kadınlara spangle ve keşkül yapımını öğretirken..

 
Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlanıyor: 200 Kadın Şeflerden Eğitim Aldı
Türk Aşçı Haberleri olarak, dezavantajlı mahallelerde yaşayan kadınların üretime katılmasını hedefleyen "Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlanıyor" projesini sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu kapsamda 200 kadına alanında tanınmış ve başarılı şefler tarafından verilen eğitimler ile kadınlar, hem yeni beceriler kazanıyor hem de üretim yapmak için gün sayıyor.
 
Başarılı Şeflerden Eğitim
Projeye katılan kadın kursiyerler, şef Nahide Erkan ve şef Ali Sazkaya gibi uzman isimlerden eğitim aldı. Şef Nahide Erkan, kadınlara spangle ve keşkül yapımını öğretirken, şef Ali Sazkaya açma ve poğaça yapımı konularında eğitim verdi. Bu eğitimler, kadınların gastronomi alanında kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sundu.
 
İçişleri Bakanlığı Destekli Proje
Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten şef Nahide Erkan, “Başlangıçta 30 dezavantajlı kadına eğitim vermeyi planlıyorduk, ancak talep çok fazla oldu ve 200 kadın başvurdu. Şartları tutan ve ders saatlerine uyabilen 100 kadınla eğitime başladık. Kurslarımız üç haftadır devam ediyor,” dedi.
 
Eğitimlerin İçeriği
Proje kapsamında verilen ücretsiz eğitimlerde, uzman şefler kadınlara pasta, tatlı ve yemek yapımının püf noktalarını uygulamalı olarak öğretiyor. Şef Nahide Erkan, “Amacımız, kadınlara gastronomi anlamında pasta, börek, sarma ve yemek yapımı üzerine eğitim vererek ev ekonomilerine katkı sağlamaktı. Kadınlarımızın özgüven kazanacağı bu kurs, onların hayatında büyük değişiklikler yaratıyor,” şeklinde konuştu.
 
Kursiyerlerin Deneyimleri
Projeye katılan kursiyerlerden Sıdıka Nur Kaya, “Bir süredir evde tatlı ve pasta yapmaya başlamıştım. Nahide Hanım'ın kursuna yeni şeyler öğrenmek ve kendimi geliştirmek için katıldım. Üç haftadır kursa geliyorum ve burada hem yeni arkadaşlar edindik hem de çok güzel eğitimler alıyoruz. Farklı tatlı çeşitlerini öğrendik ve pastacılık eğitimi aldık. Her hafta yeni bir şeyler öğrenerek yolumuza devam ediyoruz,” dedi.
 
Üretime Geçiş Hazırlıkları
Kadın kursiyerler, aldıkları eğitimlerle birlikte üretim yapmaya hazırlanmaktadır. Kurslarda öğrendikleri tarifleri uygulayarak kendi ev ekonomilerine katkı sağlamayı hedefliyorlar. Şef Nahide Erkan, “Kursiyerlerimiz için menüleri insanların günlük hayatta kolayca yapabilecekleri ürünlerden seçiyoruz. Bu hafta keşkül ve spangle yaptık. Şu an mayalı poğaçalar yapıyoruz,” dedi.
 
Projenin Topluma Katkısı
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür projelerin topluma ve bireylere sağladığı katkıları çok önemsiyoruz. Dezavantajlı kadınların özgüven kazanmalarına ve ekonomik bağımsızlık elde etmelerine yardımcı olan bu tür eğitimler, toplumun genel refahını artırmaya yönelik önemli adımlar olarak görülmektedir.
 
Kadınların Güçlenmesi
Bu tür projeler, kadınların toplumsal hayata daha aktif katılmalarını ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlıyor. Şefler tarafından verilen bu eğitimler, kadınların yeteneklerini geliştirmeleri ve kendi işlerini kurmaları için bir başlangıç noktası oluşturuyor.
 
Eğitimlerin Sürekliliği
Projeye olan büyük ilgi, bu tür eğitimlerin sürekliliğinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür projelerin yaygınlaşmasını ve daha fazla kadının bu fırsatlardan yararlanmasını destekliyoruz. Kadınların eğitimle güçlendirilmesi, toplumun genel refahını artıracak ve ekonomik gelişmeyi hızlandıracaktır.
 
Sonuç ve Gelecek Beklentileri
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri tarafından kaleme alınan bu makalede, "Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlanıyor" projesinin önemini ve etkilerini vurguladık. Bu tür projeler, kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmalarına ve topluma aktif bir şekilde katılmalarına olanak tanıyor. Dezavantajlı mahallelerde yaşayan kadınların hayatını değiştiren bu projeler, gelecekte daha geniş kitlelere ulaşarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edecektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler