Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis "Oruk Kebabı" Tarifi

Oruk Kebabı nedir? Oruk Kebabı hangi yöresel mutfağımıza aittir? Evde Oruk Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Bilinen şeflerin özel yemek tariflerinden Oruk..

 
Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis "Oruk Kebabı" Tarifi
 
Oruk Kebabı nedir? Oruk Kebabı hangi yöresel mutfağımıza aittir? Evde Oruk Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Bilinen şeflerin özel yemek tariflerinden Oruk Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak en iyi kebab tariflerinden Oruk Kebabını araştırdık ve şef Yunus Emre Akkor'un Oruk Kebabı tarifini paylaşmak istedik...
 
En İyi Kebab Tariflerinden Evde Oruk Kebabı Malzeme Listesi
 
*  600 Gr Tek Çekim Kuzu Kıyma
*  1 Çay Bardağı İnce Çiğköftelik Bulgur
*  1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*  1 Adet Kuru Soğan
*  5 Diş Sarımsak
*  100 Gram Ceviz İçi
*  1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
*  2 Çay Kaşığı Pul Biber
*  1 Çay Kaşığı Çekilmiş Karabiber
*  1 Çay Kaşığı Tuz
 
Evde Oruk Kebabı Üzeri İçin;
 
*  1 Adet Domates
*  2 Adet Yeşil Biber
 
En Meşhur Kebab Çeşitlerinden "Videolu Oruk Kebabı" Tarifi;
 
 
İnce bulguru yarım çay bardağı kaynar suyla karıştırın açılmasını bekleyin. Sarımsakları iyice dövün.
 
Soğanı rendeleyin. Cevizi ince ince doğrayın. Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
 
Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, işaret parmağı büyüklüğünde şekil verip tereyağı sürdüğünüz tepsiye dizip 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 
Bol sumaklı maydanozlu bir soğan piyazı ile servis edin. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler