Lahananın Faydaları Nelerdir?

Lahananın Faydaları Nelerdir?

Genellikle sorulan sorulardan biriside lahana yaprağı neye iyi gelir? gibi sorular sorulmaktadır. Lahananın kat kat yaprakları vücudunuzda burkulan veya şişen yere yapraklarını burkulan ve şişen yere sarın, yarım..

 
Lahananın Faydaları Nelerdir?
 
Şifa deposu olan bu mucizevi sebzenin mutfaklarda turşusu, sarması, çorbası yapılmaktadır. Ülkemizde de annelerimiz tarafından sofralarımızda çokça tükettiğimiz yemeklerimizi lahana ile yapılmaktadır. İnsanlar bu şifalı besin olan bu yapraklı sebze hakkında bilgiler almak istiyorlar. 
 
Genellikle sorulan sorulardan biriside lahana yaprağı neye iyi gelir? gibi sorular sorulmaktadır. Lahananın kat kat yaprakları vücudunuzda burkulan veya şişen yere yapraklarını burkulan ve şişen yere sarın, yarım saat bekleyin. Bunu günde iki kez deneyin zamanla burkulan ve şişen yerin iyileştiğini göreceksiniz. 
 
Lahananın Faydaları Nelerdir?
Türkiye'de daha çok beyaz lahana tüketimi yapılmaktadır. Ayrıca mor, kırmızı ve Brüksel lahanası da oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. Lahananın faydaları ve zararları merak edilen bu konuya değineceğiz. Çiğ beyaz, kara ve kırmızı lahananın faydaları işte detaylar.
 
* Saymakla bitmeyen faydası olan yapraklı sebze olan lahana kalp sağlığını korumaya iyi gelmektedir.
* Ayrıca bu şifalı besin kötü kolesterol seviyesini azaltmaktadır.
* Kan basıncını düşürmektedir.
* Bu mucizevi besin kanser hastası olan insanların kanserli hücreleriyle mücadele etmektedir.
* İçeriğince çokça K vitamini bulunmaktadır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir, sizi dışarıdan gelen virüslere karşı korumaktadır.
* Sindirim sisteminizi düzenlemektedir.
* İçeriğince bol miktarda C vitamini içerir.
* Ayrıca Lahana suyunun faydaları da oldukça çoktur. Bunlardan biri zayıflamayı sağlar.
* Kolon kanserine karşı korur.
* Lahana suyunun saça faydaları da bulunmaktadır. Saçlarınızı daha gür ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.
* Vücutta meydana gelen selülitleri eritir.
 
Lahananın Zararları
 
En sevilen sebze çeşitlerinden olan bu şifalı besinin faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Ebetteki her şeyin fazlası zarardır. Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir.
 
Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir.
Ayrıca lahana sebzesinin suyunu içenler çok fazla tükettikleri zaman idrar yollarında tahrişe neden olur. Bundan dolayı belirli aralıklarla tüketmeniz gerekmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler