Buğday- Ekmek- Maya

Buğday- Ekmek- Maya

En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor. Rafine edilmemiş..

Buğday- Ekmek- Maya Buğday- Ekmek- Maya 
Şef Mehmet Kudat
 
Bugünki konumuz ekmekte hangi buğdayı ve hangi unu kulanmalıyız?
 
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
 
Rafine edilmemiş bir ekmek türü olan tam buğday ekmeği çok miktarda buğday özü içerdiği için de tokluk hissi sağlıyor ve kolay acıkmayı önlüyor. 
 
Kalori bakımından da tam buğday ekmeği beyaz ekmeğe oranla daha az kalori içerdiği için diyet listelerinin de gözde besinleri arasında yer alıyor.
 
12 bin yıllık buğday
 
Ve tarihçesi dünyada ilk buluşu Diyarbakır Ergani ilçesinde bulunmuştur ,daha sonra Şanlıurfa'nın haran ovasında ve Sivas'ın zara ilçesinde, zarara 2000 yılık tohum mevcuttur ekmeğin hiç bir zararı yok tabiki bizim Mezopotamya'da Anadolu'da hiç değişmeyen yılların tohumları bulunmaktadır bizim ata tohumumuzu alıp amerikaya götürüp genetiğiyle oynayıp bize geri gönderiyorlar isimleri bunlardır;
 
*   Darıel
*   Tahırova 
*   Sagıttario 
*   Golia 
*   Prostar
 
Bunlar ve bunlara benzer buğdaylar, unlar son derece sağlığımızı tehdit eder. Yılda 1 milyar 250 ton buğday amerikadan bize tohum olarak geliyor. Bizim yurdumuzda anadolu da Mezopotamya da yetişen 12 bin yılık tohumlarımız var isimleri bunlar;
 
Ata tohumlarımız isimleri;
 
*   Siyes 
*   Karakılçık
*   Masika 
*   Karajdağ 
*   Pehlivan
*   Kızıltaş
 
Hamurun önce kızgın taş, sonra demirin işlenmesi suretiyle geliştirilen saçlar üzerinde pişirildiği kabul edilir. 
 
Buğday- Ekmek- Maya
Tandır, Orta Doğu ve Ön Asya’da kullanılan temel metot olarak hâlâ varlığını sürdürür. Ekmek ne kadar modern ve kolay tekniklerle pişirilirse pişirilsin Ön Asya’da tandır vazgeçilmezdir. Fırın ise tandır tekniğinin gelişmiş halidir.
 
Bunu bambaşka bir şekle dönüştüren mayalama işleminin Mısırlılar tarafından bulunduğu kabul edilmektedir. Yaklaşık 4000 yıl önce keşfedilen bu teknikle daha az oranda buğday ile daha fazla ölçüde ve daha lezzetli ekmek elde etme imkânına kavuşulmuştur. Günümüzde mayasız ekmek üretimi yok denecek kadar azdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler