Filizli Aş Nasıl Yapılır?

Filizli Aş Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağı Yemek Arşivinde en sevilen yemeklerden Filizli Aş nasıl yapılır? En sevilen yöresel mutfaklarımızda Filizli Aş yapabilmek için kullanılan malzemeler...

Filizli Aş Nasıl Yapılır?Filizli Aş Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
"Yöresel Lezzet Taşıyıcısı" 
 
Filizli Aş nedir? Geleneksel Türk mutfağı Yemek Arşivinde en sevilen yemeklerden Filizli Aş nasıl yapılır? En sevilen yöresel mutfaklarımızda Filizli Aş yapabilmek için kullanılan malzemeler nelerdir? Evinizde Filizli Aş yapmak için Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızın mutfak tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz? 
 
Son zamanlarda tercih edilmeye başlanan en iyi vegan yemekleri arasında da ismini kullanabileceğimiz Filizli Aş yapmanın püf noktası nelerdir?
 
İşte sizlere Fazile Paksoy'un kaleminden Filizli Aş tarifi...
 
Bu yemekte senede iki kere yediğimiz yemeklerden biriydi çocukluğumda. Bir kez bağdan filiz kırıldığında yapılırdı.İkinci kez de filizkıran fırtınası olduğunda. Kırılan filizlerin  irice yaprakları koparılır kışın yemek için salamura yapılırdı.
 
Körpe olan uçları ve bıyık dediğimiz ince uzantıları  kullanarakta filizli aş yapılırdı. Bende geçen gün çıkan fırtınadan sonra kırılan filizleri ve düşen korukları topladım ve bu yemeği yaptım.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Filizli Aş Tarifi...
 
Filizli Aş İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Büyükçe 1 Kuru Soğan
*     5_6 Diş Sarmısak
*     Bağ Filizleri
*     Bulgur
*     Koruk
*     Zeytinyağ
*     Salça
*     Tuz Ve Su
 
Filizli Aş Yapılış Tarifi :
 
Önce soğanımızı  ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Salçasını ekliyoruz salça ile de biraz kavuruyoruz.Yeteri kadar kavrulduğunda küçük küçük parçalara böldüğümüz filizleri ve korukları ekliyoruz, arada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
 
Filizli Aş Nasıl Yapılır?
Filizlerimizin rengi sarardığında suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Suyumuz kaynayınca ve filizler biraz yumuşayınca  bulgurumuzu  ekliyoruz. Bulgurlar şişince yemeğin suyu iyice bitmeden yemeğimizin altını kapatıyoruz.
 
Yarı sulu sıcak sıcak sofraya getiriyoruz. Anneannem bu aşı yaparken  iyice kurumamış buğday başaklarını toplatırdı bize.Buğdayları kılçıklarından çıkarırdık  bulgur yerine onları kullanırdı. Bazende yeşil mercimek ile yapardı.
 
Mutlaka deneyin diyeceğim aşlardan biri kendisi. Kokusu ve tadıyla mükemmel bir aş bence. Aş yapanlarımız ve yaptığımız aşı paylaşacak sevdiklerimiz olsun hep hayatımızda.
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler