Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?

Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?

Muğla yemek kültüründe en meşhur tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Aynur Şahin' in özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?

Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Aynur Şahin"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk nasıl yapılır? bu gün kadar evinizde en sevilen Muğla yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için gereken malzemeler nelerdir?
 
Muğla yemek kültüründe en meşhur tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Aynur Şahin' in özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en lezzetli yemeklerden Ekşili Tavuk nasıl yapılır?
 
Merhabalar. Manevi yorgunluklar ve akabinde gelişen iş yoğunluğum sebebiyle yaklaşık 4 aydır sayfadan uzağım. 
 
Sayfamızın ilk moderatörü iken neredeyse tüm üyelerimizi tanıyor gibiydim. Aradan geçen zamanda yeni yeni moderatör arkadaşlarımız görev almış. Üye sayımız da bir hayli artmış ve artmaya da devam ediyor... 
 
Görev alan tüm yeni arkadaşlara; başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun.
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe En Meşhur Lezzetlerden Ekşili Tavuk Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Adet Orta Boy Köy Tavuğu (Gezen Tavuk)
*     Yarım Su Bardağı Nohut (Akşamdan Islatılmış)
*     1,5 Limon 
*     1 Yemek Kaşığı Darı Unu -2 Yemek Kaşığı Buğday Unu Karışımı
*     Sarımsak (8 Diş)
*     Naturel Zeytinyağı 
*     Karabiber
*     Tuz 
*     2 Su Bardağı Su
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Ekşili Tavuk Yapılış Tarifi:
 
Temizlenen tavuk; 2 veya 4’e bölünerek düdüklüye, nohutla beraber konur. Az tuz eklenip, kaynamaya bırakılır. Köpüğü bitince, düdüklü kapatılır. Ben 25 dk pişirdim, her tavuk aynı sürede pişecek diye bir kaide yoktur, hatırlatayım 
 
Pişen tavuk parçaları, zeytinyağında arkalı-önlü nar gibi kızartılır. Kalan kızartma yağına dövülmüş sarımsaklar eklenir, kokusu çıkana kadar iki çevrilir. 
 
Limon suyu eklenir, tuz kontrolünün ardından tüm ürünler aynı tencere de 5 dk daha kaynatılır. Sunumda, bol karabiber eşlik eder. 
 
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Aynur Şahin 'e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler