Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi...

Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi...

Bu günlerde yöresel lezzet taşıyıcıları projesi aldı başını gidiyor. Şimdiden Muğla Yemekleri Kültür Paylaşım Grubu vesilesi ile arşi...

Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir’in şahsına özel muhteşem Karides Güveç tarifini çok beğendik. sıra dışı bir lezzet ve standartların dışında nefis bir güveç tarifi…
 
Bu günlerde yöresel lezzet taşıyıcıları projesi aldı başını gidiyor. Şimdiden Muğla Yemekleri Kültür Paylaşım Grubu vesilesi ile arşivimizde 100 ’ün üzerine nefis tariflerimiz birikmiş durumda.
 
Peki en iyi deniz ürünleri tarifleri arasında yer alan muhteşem balık yemeklerine yakın bir tarif olan Karides Güveci tarifini deneye ne dersiniz?
 
Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi
Muhteşem Deniz Ürünleri Yemeklerinden Karides Güveç Muğla Mutfağında Nasıl Yapılır?
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir’e Ait Olan Özel Karides Güveç İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     500 Gr Karides,
*     3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı,
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı,
*     1 Adet Soğan,
*     6 Diş Sarımsak,
*     2 Adet Yeşil Biber,
*     2 Adet Domates,
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Kekik,
*     Kaşar Peyniri Rendesi.
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivine Girmeye Aday Karides Güveç Yapılış Tarifi:
 
Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi
Önce yağları bir tavaya alıp ısıtıyoruz içine yemeklik doğranmış soğanları ve ikiye böldüğümüz sarımsakları atıp soteliyoruz, sonra biberleri uzun uzun doğrayıp içine atıp biraz çeviriyoruz. 
 
Karidesleri içine atıp 10 dk kadar pişirelim, domatesleri küp küp doğrayıp üzerlerine dökelim, tuz, karabiber ve kuru kekik ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatarak domatesler eriyinceye kadar pişirelim. 
 
İsterseniz böyle tüketebilirsiniz, isterseniz güveç kaplarına veya borcama koyup üzerine kaşar peyniri rendesi serperek, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirip servis edebilirsiniz.
 
Nefis Karides Güveç 'in Muhteşem Yöresel Tarifi
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler