Muğla 'da Kaymak Kavurması

Muğla 'da Kaymak Kavurması "Tortu" Nasıl Yapılır?

Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Kaymak kavurması “tortu” yapmanın püf noktaları nelerdir? Yöresel lezzet taşıyıcı -larımızdan Gökcülmarin...

Kaymak Kavurması "Tortu" Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Gökcülmarin Necibe”
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Kaymak kavurması nasıl yapılır? Diğer bir ismi ile tortu olarak bilinen Kaymak kavurması yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?
 
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Kaymak kavurması “tortu” yapmanın püf noktaları nelerdir? Yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Gökcülmarin Necibe’nin kaleminden sizlere özel kaymak kavurması tarifini mutfaklarınıza getirdik.
 
En iyi Muğla lezzetlerinden Kaymak kavurması "tortu" nasıl yapılır?
 
Yöresel mutfaklarımızda En eski lezzetlerden Kaymak kavurması "tortu" yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?
 
Muğla 'da Kaymak Kavurması "Tortu" Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde Kaymak kavurması "tortu" yapılış tarifi nedir?
 
Sütün üstünden alınan kaymaklar direk tavaya atılarak kısık ateşte sık sık karıştırılarak yağı çıkıp pembeleşene kadar kavrulur.
 
Ben en az üç süt üstünü biriktirip dolapta saklıyorum bir tavayı dolduracak kadar olunca kavuruyorum.
 
Eğer uzun süre saklanacaksa mutlaka tuz koyun ılıklasınca karıştırıp kavanoza alabilirsiniz. 
 
Tabı yağı çıkmaya başlayınca tavada ekmek bana bana bitirmezseniz...
 
Muğla 'da Kaymak Kavurması "Tortu" Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Gökcülmarin Necibe ‘ye mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler