İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata Tarifi...

İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata Tarifi...

Muğla mutfağında en iyi Muğla lezzetlerinden ve salata tariflerinden İç Bakla Ve Otlarla Yapılan salatalardan İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit...

İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata Tarifi...
"Yöresel Lezzet Taşıyıcısı" Fazile Günel Paksoy
 
Bugün iç bakla ve otlarla yapılan iki çeşit salata (meze) tarifi hazırladım sizler için. Bilirsiniz Ege mutfağında otlar biz Egeliler için çok değerlidir. Buralarda bir söz vardır. Otun zamanı geçer, etin zamanı geçmez. 
 
Bulunduğumuz mevsimde ne otu varsa değerlendiriyorum bende. Acımık (radika) bol bulunur buralarda bütün kışta severek yeriz. Çokta faydalıdır. 
 
İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata Tarifi...
Arada kaynattığımız suyunu bile içeriz. Yaz başında tarla kenarlarında, enginar tarlalarının içinde kalan acımıkları da koruyup kollayıp tohuma bırakırız. 
 
Gelecek sene acımık bol olsun diye. Bu mevsimde acımıklar filizlenir. Enginar toplarken acımık filizi buldum biraz. Yıkadım kaynar suya attım. 
 
10 dakika kadar haşladım. İç baklaları attım içine. Baklalar yumuşayıncaya kadar kaynattım. Suyunu süzdüm hafif tuzladım üzerine limon ve zeytinyağı. 
 
Muğla mutfağında en iyi Muğla lezzetlerinden ve salata tariflerinden İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata tarifi:
 
İç Bakla Ve Otlarla Yapılan İki Çeşit Salata Tarifi...
Kekik, iç bakla, buranın hurma zeytini ve ev unu ile yapılmış ekşi maya ekmek ile muhteşem olur.
 
2-3 avuç kadar iç bakla, 1 avuç taze kekik, 5-10 tane hurma zeytin (kara zeytinde olur) ve zeytin yağı. 
 
Baklaların biraz kartlamış olanlarının dış kabuklarını çıkarıyorum. Kekikleri elimle küçük parçalara bölüyorum. Zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkarıp üçe dörde bölüyorum. 
 
Hepsini karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdiriyorum. Afiyet olsun.
 
Afiyet olsunnnn...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Günel Paksoy'a teşekkür eder


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler